سنتز، ارزیابی و بهینه سازی نانوذره خودمجتمع شونده از دی بلاک کوپلیمر حاصل از پلی اتیلن گلایکول و پلی کاپرولاکتون به عنوان نانوحامل به منظور انتقال موثر کورکومین به سلول های سرطانی پستان از رده سلولی MCF-۷
محل انتشار: فصلنامه زیست فناوری، دوره: 10، شماره: 3
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 109
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BIOT-10-3_009
تاریخ نمایه سازی: 5 دی 1403
چکیده مقاله:
فناوری نانو در حال حاضر یکی از رویکردهای امیدبخش برای تشخیص و درمان سرطان است. سیستم های مبتنی بر پلیمرها به دلیل فرآیندهای تولید ساده و تنوع در عملکرد و روش های اصلاح پلیمر، جذاب تر هستند. پلی اتیلن گلیکول (PEG) و پلی کاپرولاکتون (PCL) دو پلیمر سنتزی زیست سازگار مورد تایید FDA بوده که اغلب در صنایع دارویی مورد استفاده قرار می گیرند. غیر از حامل های دارورسانی، در درمان سرطان بحث ایمنی مواد تشکیل دهنده فعال نیز بسیار چالش برانگیز است. عوارض جانبی شیمی درمانی یکی از مهم ترین علل مرگ ومیر بیماران در بسیاری از سرطان ها است. کورکومین استخراج شده به طور طبیعی، یکی از جالب ترین عوامل ضدسرطان است که اثرات انتخابی اثباتشده روی سلول های سرطانی داشته و منجر به حداقل عوارض جانبی در طول درمان می شود. کورکومین به عنوان عامل اصلی، در درمان ترکیبی سرطان های مختلف آزمایش شده است. مطالعات متعدد ایمنی و کارکرد کورکومین در دوزهای مختلف تجویزشده را نشان می دهند. با این حال، مانع اصلی در استفاده از کورکومین، حلالیت پایین آن در آب و قابلیت دسترسی بیولوژیک کم و متغیر پس از تزریق است. بنابراین در این مطالعه سعی شد حلالیت کورکومین با استفاده از یک سیستم نانوذره دی بلاک کوپلیمر نوین PEG-PCL افزایش یابد. ابتدا کوپلیمر PEG-PCL سنتز و سپس خصوصیاتش با روش های GPC، FTIR و H-NMR مشخص شد. پس از آن، کورکومین در ساختار میسلی PEG-PCL به صورت بهینه کپسوله و سمیت نانوذرات تهیه شده در کشت سلول MCF-۷ ارزیابی شد. طبق نتایج نانوذرات آماده شده می توانند مولکول های هیدروفوب کورکومین را به طور موثری به دام انداخته، حلالیت آن را بهبود بخشیده و باعث افزایش فعالیت آن در ازبین بردن سلول سرطانی در شرایط برون تنی شوند.
کلیدواژه ها:
Polymersome nanoparticles ، Polymeric micelles ، Di-block co-polymers ، Curcumin ، In Vitro ، MCF-۷ Cell Line ، نانوحامل های پلی مرزومی ، میسل های پلیمری ، دی بلاک کوپلیمر ، کورکومین ، آزمون برون تن ، رده سلولی MCF-۷
نویسندگان
حسین دانافر
Pharmaceutical Chemistry Department, Pharmacy Faculty, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran
علیرضا نعمانی
Pharmaceutical Chemistry Department, Pharmacy Faculty, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran
مجید صادقی زاده
Genetics Department, Bioscience Faculty, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :