معرفی زمین شناسی زیست محیطی منطقه حفاظت شده هفتاد قله اراک
محل انتشار: دومین همایش زمین شناسی کاربردی و محیط زیست
سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,608
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CAGE02_063
تاریخ نمایه سازی: 24 آذر 1385
چکیده مقاله:
منطقه هفتاد قله یکی از چندین منطقه حفاظت شده در ایران میباشد که مورد بررسی های همه جانبه قرار گرفته است .منطقه هفتاد قله در 25 کیلوتری شرق اراک واقع بوده و ازدیدگاه زمین شناسی عمدتا از رخساره های رسوبی با سن مزوزوئیک ( دوران دوم زمین شناسی ) تشکیل گردیده است هرچند سنگهایی با سن بیشتر ( پالئوزوئیک یا دوران اول زمین شناسی) یا کمتر(سنوزوئیک یا دوران سوم زمین شناسی ) نیز در منطقه دیده میشوند .
این منطقه از دید زمین شناسی ایران بین دو زون زاگرس و ایران مرکزی واقع گردیده است و در نتیجه خصوصیاتی از هر دو زون را به ارث برده است. روند ها تا حدودی مشابه زاگرس است در حالیکه نوع رسوبات بیشتر شبیه ایران مرکزی میباشد.
از دیدگاه سنگ شناسی نیز سنگهای منطقه عمدتا رسوبی میباشند و سنگهای آذرین در منطقه هم دیده میشوند.
ژئومورفولوژی ( زمین ریخت شناسی ) منطقه تابع لیتولوژی( سنگ شناسی ) منطقه است ولی مورفولوژی سنگهای رسوبی غالب می باشند. ولی مورفولوژی سنگهای آذرین نیز تا حدودی مشاهده میگردد. حوزه آبریز آن بین دو حوزه قم رود و اراک واقع شده است.
از دید گاه خاک شناسی نیز خاکهای منطقه دارای 5 گونه مختلف میباشند که به طور مفصل بحث گردیده است.
نویسندگان
مهرداد براتی
عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا -همدان
بهروز بهروز عشقی ملایری
عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا -همدان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :