القا اثر سیری زایی در محصولات غذایی
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 62
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
FSSH02_071
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1403
چکیده مقاله:
در سرتاسر جهان، شیوع اضافه وزن و چاقی و بیماری های همراه آن به طور قابل توجهی در حال افزایش است . عامل اصلی چاقی عدم تعادل انرژی در نظر گرفته می شود. مدیریت وزن معمولا مبتنی بر رژیم غذایی ، فعالیت بدنی ، رفتار درمانی است که هنگامی که زیر نظر متخصص نباشد معایبی مانند ناپایداری کنترل وزن و به وجود آوردن برخی مسایل برای سلامتی است . یکی از راهبردهای پایدار، تولید غذاها یی است که ضمن داشتن طعم خوب و خواص سلامتی زا و سیگنالهای سیری را افزایش می دهند. تعدادی از مواد غذایی (به عنوان مثال، چای سبز، هیدروکسی سیترات، عصاره هسته انگور) اثرات محرک سیری دارند. در این رابطه ، نقش اسیدهای آلی ، و به ویژه اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه (اسید استیک ، اسید پروپیونیک ، اسید بوتیریک ، اسید لاکتیک )، به عنوان محرکها ی القاکننده سیری قابل انکار نیست . اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه در روده بزرگ باعث آزاد شدن پپتیدهایی می شود که اثر مهارکننده اشتها را القا کند. نوشیدنی های لبنی تخمیری با مخلوطی از باکتری های اسید لاکتیک و باکتری های اسید پروپیونیک بستر مناسبی برای القا سیری زایی و کاهش انرژی دریافتی می شود. محصولات نهایی تخمیر شامل اسیدهای چربهای کوتاه زنجیره هستند شامل استات، پروپیونات و بوتیرات و گازها هستند. مقدار و نسبت مولی سه اسید ذکر شده به نوع سوبسترا وابسته بوده به طور قابل توجهی در شرایط مختلف تغییر است . در این مقاله تاثیر غذاها و نوشیدنی های تخمیری در القای اثر سیری بررسی شده است .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
کیانوش خسروی دارانی
گروه تحقیقات صنایع غذایی ، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی و انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، تهران، ایران