مقایسه فرسودگی شغلی پرستاران بخش های ICU، اورژانس، جراحی و ارتباط آن با تنیدگی ادراک شده و راهبردهای مقابله با تنیدگی
محل انتشار: مجله سلامت و مراقبت، دوره: 15، شماره: 3
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 0
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HCJ-15-3_003
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1403
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه: حرفه پرستاری تنش زاست و فشار روانی آن میتواند منجر به فرسودگی شغلی شود اما نوع ادراک از یک رویداد تنش زا و راهبرد مقابلهای بهکار رفته میتواند این رابطه را تعدیل کند. هدف پژوهش حاضر مقایسه فرسودگی شغلی پرستاران بخشهای ICU ، اورژانس، جراحی و ارتباط آن با تنیدگی ادراک شده و راهبرد مقابلهای آنان بود.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع توصیفی همبستگی است. جامعه پژوهش کلیه پرستاران زن و مرد شاغل در بخشهای ICU ، اورژانس و جراحی چهار بیمارستان آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در شهر ساری بودند (۱۸۰=N). تعداد نمونه بر اساس جدول کرجسی و مورگان ۱۲۰ نفر تعیین شد که از بین پرستاران بخشهای ICU، اورژانس و جراحی بیمارستانهای فوق الذکر، به شیوه نمونهگیری تصادفی- طبقهای انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامههای فرسودگی شغلی تدیم، تنیدگی ادراک شده کوهن و راهبردهای مقابلهای اندلر و پارکر بودند. جهت تحلیل دادهها از آزمونهای توصیفی – تحلیلی در نرم افزار SPSS v.۱۹ استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که ۱۶/۶۴ درصد (۷۷ نفر) از پرستاران سطح متوسط فرسودگی شغلی، ۶۶/۳۱ درصد (۳۸ نفر) سطح بالا و ۲/۴ درصد (۵ نفر) سطح پایین فرسودگی شغلی داشتند. از سوی دیگر تفاوت معناداری درفرسودگی شغلی پرستاران بخشهایICU، اورژانس وجراحی وجود ندارد (۱.۵۱۱F= ، ۲۵۵. P=). بین تنیدگی ادراک شده، استفاده از راهبردهای هیجان مدار و اجتنابی با فرسودگی شغلی رابطه مثبت و معنادار (۰۰۰. > P ،۳۸۱. r= ،۵۷۷. r= ،۴۲۹. r=) و بین راهبرد تکلیف مدار و فرسودگی شغلی رابطه منفی و معنی دار وجود داشت (۰۰۰. > P ،۴۸۰.- =r).
نتیجه گیری: با توجه به بالا بودن میزان فرسودگی شغلی در پرستاران و مرتبط بودن آن با تنیدگی ادراک شده و راهبردهای مقابله با تنیدگی، شناسایی پرستارانی که تنیدگی ادراک شده بیشتری دارند یا از راهبردهای مقابله ای نامناسب استفاده می نمایند، ضروری است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :