بررسی رفتار و عملکرد جنسی زنان باردار شهر اردبیل درسال ۱۳۹۴
محل انتشار: مجله سلامت و مراقبت، دوره: 20، شماره: 1
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 1
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HCJ-20-1_004
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1403
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: بارداری با تغییرات پیچیده فیزیولوژیکی و روانشناختی همراه است که ماحصل آن تحت تاثیر قرار گرفتن زندگی زوجین از جمله روابط جنسی و زناشویی آنها می باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین رفتار و عملکرد جنسی زنان باردار شهر اردبیل انجام گرفت.
روش کار: پژوهش حاضر، مطالعه ای مقطعی از نوع توصیفی- تحلیلی بود که در آن وضعیت عملکرد و رفتار جنسی ۱۰۰ زن باردار در سه ماهه مختلف بارداری مورد بررسی قرار گرفت. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه سه قسمتی شامل برگه اطلاعات فردی، پرسشنامه رفتار جنسی محقق ساخته و پرسشنامه شاخص عملکرد جنسی زنان (FSFI) بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها، از نرم افزار آماری SPSS-۱۸، آزمون های آماری کای دو و همبستگی پیرسون در سطح معناداری ۰/۰۵>p استفاده گردید.
یافته ها: نتایج نشان داد که بیشتر زنان شرکت کننده در مطالعه، در سه ماهه اول (۴۰%) و دوم بارداری (۲۷/۳%)، اختلال عملکرد جنسی متوسطی داشتند. در حالی که اختلال عملکرد جنسی اغلب آنها (۳۵/۲%) در سه ماهه سوم بارداری، در حد خفیف بود. تفاوت معنی داری بین اختلال عملکرد جنسی در سه ماه اول، دوم و سوم بارداری مشاهده نشد. از نظر رفتار جنسی نیز ۱۰ درصد از زنان باردار، تجربه رابطه جنسی مقعدی و ۱۰ درصد رابطه جنسی دهانی داشتند و در ۱۰ درصد موارد نیز فعالیت جنسی به صورت اجباری گزارش شد.
نتیجه گیری: با توجه به اهمیت بهداشت جنسی زنان در دوران بارداری، ضرورت ارائه خدمات مشاوره ای به زوجین در زمینه عملکرد و رفتار جنسی سالم در دوران بارداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
توکل موسی زاده
Department of Psychology, Ardabil branch, Islamic Azad University, Ardabil, Iran
رویا متولی
Department of Midwifery, Ardabil branch, Islamic Azad University, Ardabil, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :