ارزیابی پایداری حمل ونقل شهری با تاکید بر معیارهای اقتصادی– اجتماعی با رویکرد تلفیقی مدل سوتی وMCDM (مطالعه موردی: منطقه ۵ شهرداری تهران)

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 112

فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JTE-16-1_008

تاریخ نمایه سازی: 2 دی 1403

چکیده مقاله:

در عصر حاضر با توجه به افزایش جمعیت و رشد و گسترش شهر ها نیاز به حمل ونقل به ویژه حمل ونقل عمومی از اهمیت بالایی برخوردار گشته است. ازآنجاییکه مردم همه روزه از انواع مختلفی از حمل ونقل (مترو، اتوبوس، تاکسی ،دوچرخه، سواری شخصی و ...)بهره می برند لذا پرداختن به آن به ویژه از جنبه پایداری در بین متخصصان از اهمیت بالایی برخوردار است با توجه به موقعیت استراتژیک حمل ونقل منطقه ۵ سعی شده با تاکید بر اهمیت اقتصادی و اجتماعی که حمل ونقل عمومی برای مصرف کنندگان خود مد نظر دارد وبه واسطه روشهای سوتی، ANP و پرامتی به اهمیت شاخصها و رتبه بندی آنها جهت سهولت دستیابی به پایداری بپردازد. نتایج نشان داد که وضعیت منطقه ۵ شهرداری تهران از منظر معیارهای حمل ونقل پایدار شهری ضعیف تر از حد متوسط است. در واقع با توجه به وزن دهی های انجام شده و نمرات حاصل از این نظرسنجی و آزمون t  در سطح اطمینان ۹۵ درصد نشان داد که نمره منطقه ۵ در هر دو رویکرد کمتر از ۲.۵ از ۵ می باشداز این رو بر اساس رتبه بندی صورت گرفته  در روش پرامتی از بین شاخص های بررسی شده بهبود شاخصهای انتشار گازهای گلخانه ای ناشی از حمل ونقل ومسیرهای دوچرخه سواری و پیاده روی در برنامه توسعه حمل ونقل منطقه ۵ شهرداری تهران مورد تاکید بوده و باید در الویت قرار گیرد.

کلیدواژه ها:

ارزیابی پایداری ، حمل ونقل شهری ، شاخص های اقتصادی – اجتماعی- زیست محیطی ، روش پرامتی ، مدل سوتی

نویسندگان

بهنوش رضازاده حسینی

کارشناس ارشد، گروه علوم و مهندسی محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

مریم رباطی

استادیار، گروه علوم و مهندسی محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

علی نادران

استادیار، گروه مهندسی حمل ونقل، دانشکده عمران،معماری و هنر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :