تحلیل پدیدارشناختی فرهنگ خوابگاهی: تجربیات و ادراکات دانشجویان دختر از زندگی خوابگاهی
محل انتشار: فصلنامه مطالعات راهبردی فرهنگ، دوره: 4، شماره: 4
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 9
فایل این مقاله در 42 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SCSJ-4-4_004
تاریخ نمایه سازی: 24 آذر 1403
چکیده مقاله:
فرهنگ خوابگاهی به عنوان زیرمجموعه ای از فرهنگ دانشگاهی موضوعی بسیار مهم است، چراکه به طور مستقیم بر زندگی فردی و اجتماعی دانشجویان تاثیرگذار است. به رغم اهمیت این موضوع، در کشور ما سیاست گذاران آموزش عالی چندان به آن نپرداختهاند. هدف این مقاله، بیان چالشها و فرصتهای زندگی خوابگاهی دانشجویان دختر است. این تحقیق با روش کیفی و رویکرد پدیدارشناسی صورت گرفته است. با استفاده از روش نمونهگیری هدفمند ۱۰ نفر از دانشجویان دختر ساکن در خوابگاه دانشگاه ارومیه که حداقل دو ترم و حداکثر پنج ترم سابقه حضور در خوابگاه را داشتند، انتخاب شدند. دادهها از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته جمعآوری شده است. مصاحبه ها تا زمان اشباع ادامه یافتند و با روش کولایزی مورد تحلیل و تجزیه قرار گرفتند. یافتههای این تحقیق نشان میدهد که زندگی در خوابگاه های دانشجویی برای دختران دانشجو همراه با چالشهای و فرصتهای متعددی است. چالشهای زندگی خوابگاهی از دیدگاه دختران دانشجو عبارتاند از: نداشتن حریم خصوصی، بی نظمی در ساعت خواب وبیداری، بی ثباتی شخصیت، کم بودن امکانات خوابگاهی، فشار روحی روانی و به حاشیه رفتن درس خواندن. در کنار این چالشها، دانشجویان به فرصتهای زندگی خوابگاهی هم اشاره کردهاند. فرصتهایی چون استقلال فردی، تکامل شخصیت، کسب تجارب زندگی اجتماعی، خود مدیریت زندگی و تقویت روحیه همکاری، بخشی از مهم ترین فرصتهایی بودند که دانشجویان به آن اشاره کردهاند؛ بنابراین بر مبنای این یافتهها فرهنگ خوابگاه های دانشجویی در کنار چالشها و مشکلاتی که برای دانشجویان ایجاد میکنند میتوانند فرصتها و زمینه های ارتقای توانمندی و مهارت های زندگی اجتماعی دانشجویان را فراهم کنند تا منجر به رشد فردی و اجتماعی دانشجویان شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
افشار کبیری
دانشیار جامعه شناسی گروه جامعه شناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه ارومیه (نویسنده مسئول)a.kabiri@urmia.ac.ir
جعفر احمدی
دانشجوی دکتری جامعه شناسی (بررسی مسائل اجتماعی ایران)،مرکز تحصیلات تکمیلی، دانشگاه پیام نور تهران.Jafarahmadi۱۹@pnu.ac.ir
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :