بررسی شیوع آزار جنسی در متقاضیان طلاق مراجعه کننده به مجتمع قضایی خانواده در سال 84-83

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 661

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFSP02_142

تاریخ نمایه سازی: 25 شهریور 1392

چکیده مقاله:

محققین تخمین می زنند حدود 10 تا 14 درصد زنان ازدواج کرده سوءرفتار جنسی توسط همسر, را تجربه می کنند,همچنین سوءرفتار جنسی توسط همسر در حدود 25 درصد از کل سوءرفتارهای جنسی جامعه را تشکیل می دهد. بنابراین می توانگفت سوءرفتار جنسی توسط همسر یکی از رایجترین سوءرفتارهای جنسی می باشد که گزارش نمی شود, بخصوص هنگامیکه ما می دانیم زنانی هستند که مورد سوءرفتار جسمی توسط همسر قرار می گیرند و آنان بیشتر در معرض سوءرفتار جنسی توسط همسر می باشند.مطالعات نشان داده است که یک سوم تا نصف زنانی که سوءرفتار جسمی توسط همسرانشان قرار گرفتند, مورد سوءرفتار جنسیتوسط همسر نیز قرار می گیرند از اینرو پژوهشگران برآن شدند تا به بررسی شیوع آزار جنسی در متقاضیان طلاق مراجعه کننده به مجتمع قضایی خانواده در سال84-83بپردازند.تحقیق با طراحی کارآزمائی بالینی بر روی 104 مورد متقاضیان زن طلاق مراجعه کننده به مجتمعهای قضایی خانواده 1 و 2 شهر تهران، انجام گرفت. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه بود و دارای دو بخش : بخش اول اطلاعات دموگرافیک و بخشدومسطح عملکرد جنسی را می سنجید، بود. پرسشنامه را زنان شخصأ تکمیل کردند. جهت اعتبار ابزار از اعتبار محتوی و برای پایایی از آزمونTest re testاستفاده شده است. درضمن در یک مطالعه اولیهPilot Study قابل اجراء بودن و محتوی پرسشنامه و همکاری متقاضیان طلاق مورد بررسی قرار گرفت با توجه به شیوع بالای سوءرفتار جنسی توسط همسر, اما توجه کمتری به این مشکل توسط جامعه شناسان, سیستم قضایی کشور و پرسنل بهداشتی قرار گرفته است. از آنجائیکه سوءرفتار جنسی توسط همسر تاثیر بسزایی در سلامت جنسی فرد, خانواده و در نهایت سلامت جامعه دارد, نیاز است در سیستمهای بهداشتی و قضایی کشور به آن توجه وافری شود

نویسندگان

سیدکاظم فروتن

اعضای هیات علمی دانشگاه شاهد

مریم جدید میلانی

اعضای هیات علمی دانشگاه شاهد

منصور قوام

اعضای هیات علمی دانشگاه شاهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ Rencken RH. Brief and Extended Interventi Ons in Sexual ...
  • - Martin SL t al., Domestic violence in northern India, ...
  • -Rickert VI et al., The relationship among demographics, reproductive characteristics, ...
  • نمایش کامل مراجع