تاثیر تغذیه گلوتامین بر بیان ژنهای پروتئین شوک حرارتی در ماهیچه گوسفند زل
محل انتشار: دومین کنفرانس ملی فناوری های نوین دامپزشکی
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 121
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MVTCONF02_352
تاریخ نمایه سازی: 9 آذر 1403
چکیده مقاله:
گوسفند و بز به عنوان یک منبع حیاتی برای مردم روستایی به منظور توسعه سیستم های تولید پایدار و سازگار با محیط زیست هستند و اغلب در محیط های تحت تنش های گرمایی زندگی می کنند. لذا هدف از این پژوهش ، تعیین تاثیر تغذیه گلوتامین به عنوان یک راهکار تغذیه ای بر بیان ژنهای پروتئین شوک حرارتی در ماهیچه گوسفند زل است . برای انجام این پژوهش ۱۲ راس بره پرواری زل با متوسط وزن ۶/۱±۲۵ کیلوگرم به صورت تصادفی با دو سطح مکمل گلوتامین (صفر و ۲/۰ گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در روز) به مدت ۶۰ روز تحت تاثیر تنش گرمایی تغذیه شدند. . نمونه گیری از ماهیچه ران در دو زمان مختلف (اواسط وانتهای دوره آزمایشی ) با گان مخصوص بیوپسی با سوزن قطر ۱۴ از سه گوسفند در هر تیمار گرفته شد. سپس نمونه ها در سرم فیزیولوژیک شستشو و تا زمان استخراج RNA کل در دمای ۹۶- درجه سانتی گراد قرار داده شد. mRNAی YWHAZ به عنوان ژن مرجع مورد استفاده قرار گرفت . نتایج پژوهش حاضر نشان داد تغذیه گلوتامین بیان ژنهای ۶۰HSP (۳۵/۵ برابر)، ۷۰HSP (۷۳/۶ برابر)،۹۰HSP(۴۰/۵ برابر) را افزایش داد. به طور کلی با توجه به تاثیر تغذیه گلوتامین بر بیان ژنهای مرتبط با پروتئین شوک حرارتی استفاده از آن در صورت تکرارپذیری نتایج می تواند راهکار ی برای افزایش عملکرد رشد در شرایط تنش گرمایی باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عیسی دیرنده
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، مازندران، ایران.
زربخت انصاری پیرسرایی
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، مازندران، ایران.
اسدا... تیموری یانسری
استاد گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، مازندران، ایران.
صبا قادری کشتان
دانشجوی دکترای فیزیولوژی دام و طیور، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، مازندران، ایران.
سامان چالاکی
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی دام و طیور، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، مازندران، ایران.