رویکرد درمانی ژل رویال براختلالات رفتاری ، شاخص های استرس اکسیداتیو وتغییرات بافتی درهیپوکامپ موش های صحرایی به دنبال مواجه استنشاقی با زایلن

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 53

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MVTCONF02_197

تاریخ نمایه سازی: 9 آذر 1403

چکیده مقاله:

قرار گرفتن در معرض زایلن بهعنوان یک عامل مخرب بر عملکرد عصبی در مدلهای انسانی و حیوانی در نظر گرفته می شود. با توجه به اثرات آنتی اکسیدانی قوی ژل رویال، تجویزآن می تواند در محافظت از هیپوکامپ موثر باشد. هدف این مطالعه ،ارزیابی نقش محافظتی ژل رویال در برابر اختلالات هیپوکامپ و تغییرات رفتاری ناشی از زایلن انجام بود. در این مطالعه ، ۲۴ سر موش صحرایی نر بالغ ویستار به طور تصادفی به چهار گروهکنترل، ژل رویال، زایلن و زایلن +ژل رویال تقسیم شدند. از روش استنشاقی برای قرار دادن موش ها در معرض زایلن به مدت ۶ ساعت در روز با دوز ppm۱۰۰۰استفاده شد و ژل رویال (۲۰۰ میلی گرم/کیلوگرم) به صورت خوراکی تجویز شد. پس از ۸ هفته ، حافظه فضایی و سطح اضطراب مورد ارزیابی قرار گرفتند. از روش TUNELو رنگ آمیزی هماتوکسیلین ائوزین (H&E) برای شناسایی آپوپتوز، نکروزسلولهادر هیپوکامپ استفاده شد. همچنین ، سطوح بیومارکرهای استرس اکسیداتیو بافت هیپوکامپ نیزمورد بررسی قرار گرفت . نتایج نشان داد که قرار گرفتن در معرض زایلن با کاهش معنی داری در حافظه فضایی و فعالیت آنزیم های CAT، TAC، SODو GPx نسبت به کنترل همراه بود (۰۵/۰ .(P< همچنین ، زایلن به طور معنی داری سطح اضطراب، MDA و آپوپتوز هیپوکامپ را افزایش داد (۰۵/۰ .(P< تجویز ژل رویال همراه با قرار گرفتن در معرض زایلن باعث بهبود تغییرات رفتاری ، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و آپوپتوز هیپوکامپ شد. این یافته ها نشان می دهد که ژل رویال با تقویت سیستم آنتی اکسیدانی و جلوگیری از آپوپتوز سلولی از آسیب هیپوکامپ ناشی از زایلن جلوگیری می کند.

نویسندگان

کاوه خزائیل

گروه علوم پا یه،دانشکده دامپزشکی،دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ا یران مرکز تحقیقات سلولهای بنیادی و فناوری ترانسژنیک (STTRC)، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

عباس صادقی ماهونک

گروه علوم پا یه،دانشکده دامپزشکی،دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ا یران

شیما حسینی فر

گروه علوم پا یه،دانشکده دامپزشکی،دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ا یران

معصومه عزتی گیوی

گروه علوم پا یه،دانشکده دامپزشکی،دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ا یران

زهره قطب الدین

گروه علوم پا یه،دانشکده دامپزشکی،دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ا یران

رضا جهانگیری

گروه علوم پا یه،دانشکده دامپزشکی،دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ا یران