توزیع محیطی و مرتبط با میزبان لپتوسپیرا در منطقه آمل

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 75

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MVTCONF02_182

تاریخ نمایه سازی: 9 آذر 1403

چکیده مقاله:

مطالعه حاضر در شهرستان آمل با هدف بررسی حضور گونه های بیماریزای لپتوسپیرا در منابع مختلف محیطی و حیوانی انجام شد. نمونه ها از آب شالیزارهای منطقه آمل ، مثانه جوندگان بومی (به ویژه موشهای رت قهوهای ) و ادرار گاو و گوسفند در روستاهای آمل جمع آوری شدند. نمونه ها برای جداسازی لپتوسپیرا با استفاده از تکنیک های کشت در محیط اختصاصی (EMJH) و همچنین با استفاده از روش Real-time PCR برای شناسایی مولکولی پاتوژن مورد بررسی قرار گرفتند. از بین ۲۲۶ نمونه به دست آمده از منطقه ، پنج نمونه (۲۱/۲%) در بررسی با روش کشت میکروبی و مشاهده با میکروسکوپ دارک فیلد برای حضور لپتوسپیرا مثبت شدند. هجده نمونه (۹۶/۷%) از طریق روش Real-time PCR از نظر حضور این پاتوژن تایید شدند. نتایج این مطالعه نشان می دهد که لپتوسپیرا در منابع محیطی و حیوانی منطقه شیوع دارد. این موضوع نشاندهنده خطر قابل توجه انتقال لپتوسپیروز در محیط های کشاورزی و روستایی است و نیاز به تقویت نظارت و اقدامات کنترلی برای مدیریت و پیشگیری موثر از گسترش این پاتوژن را برجسته می کند.

نویسندگان

فریدون ایمانی

گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آیتالله آملی ، آمل، ا یرا ن

راحم خوشبخت

گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تخصصی فناوریها ی نوین آمل، آمل، ایران . گروه پژوهشی بیماریهای زئونوز، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل، آمل، ایرا ن

اسماعیل فتاحی

گروه زیستشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آیتالله آملی ، آمل، ا یرا ن

صادق فتاحی

مرکز تحقیقات انستیتو پاستور شمال، آمل، ایران

محسن آسوری

گروه علوم پیراپزشکی، دانشکده پی راپزشکی آمل، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران