مطالعه روند پژوهش و ترسیم نقشه دانش قلمروهای پژوهشی فعال حوزه بازیابی تصویر بر اساس مقالات نمایه شده در وب آو ساینس از سال ۲۰۰۱-۲۰۱۲
محل انتشار: پژوهشنامه علم سنجی، دوره: 4، شماره: 7
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 105
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RSCI-4-7_007
تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1403
چکیده مقاله:
هدف: : بررسی روند پژوهش، تعیین عناصر برتر و ترسیم نقشه دانش حوزه بازیابی تصویر بر اساس مقالات علمی وب آو ساینس است. روش شناسی: پژوهش حاضر از نوع پژوهش های علم سنجی است، و از فنون کتاب سنجی مانند تحلیل هم استنادی بهره گرفته است. جامعه آماری آن تمامی مقالات نمایه شده در وب آو ساینس طی سال های ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۲ میلادی در ارتباط با بازیابی تصویر است که تعداد ۲۵۳۷ مقاله بازیابی شد. از نرم افزار سایت اسپیس و وبمتریک آنالیست جهت تحلیل داده ها استفاده شد. یافته ها: آمریکا با تولید ۵۸۴ مقاله رتبه نخست و ایران با تولید ۲۴ مقاله رتبه ۲۲ را به خود اختصاص داده است. مجله ‹‹لکچر نوت این کامپیوتر ساینس›› با تولید ۴۵۷ مقاله و مایکروسافت با تولید ۶۱ مقاله رتبه نخست را در میان سازمان ها و موسسات برتر تولیدکننده مقاله در حوزه بازیابی تصویر کسب نموده است. بالاترین مرکزیت عدد ۰۸ . ۰ در سال ۲۰۰۴ در رشته سنجش از دور، بالاترین شکوفایی عدد ۳۸. ۱۵ در سال ۲۰۰۲ و بالاترین سیگما عدد ۲۶. ۱ در سال ۲۰۰۱ در رشته علوم تصویربرداری و تکنولوژی عکس می باشد. نتیجه گیری: حوزه بازیابی تصویر دارای روابط میان رشته ای نسبتا گسترده ای است. به طوری که ۶۸ قلمرو پژوهشی در نوشتن مقالات این حوزه نقش داشته اند. علوم کامپیوتر حوزه پیشگام و کتابداری جایگاه ششم را کسب کرده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سمیرا دانیالی
PhD candidate, Department of In-formation Science and Knowledge Studies, Kharazmi University
نادر نقشینه
Associate Professor, Department of Information Science and Knowledge Studies, University of Tehran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :