مقایسه عناصر بازنمونی (عنوان، چکیده و کلیدواژه ها) مقاله های شبکه استنادی فهرست منابع از نظر شباهت متنی با پیشنهاده پژوهش
محل انتشار: پژوهشنامه علم سنجی، دوره: 9، شماره: 18
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 135
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RSCI-9-18_002
تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1403
چکیده مقاله:
هدف: پژوهش حاضر عناصر بازنمونی (عنوان، چکیده و واژه های کلیدی) مقاله های موجود در شبکه استنادی فهرست منابع پیشنهاده پژوهش (پروپوزال) را از نظر شباهت متنی با پیشنهاده پژوهش مقایسه می کند.روش شناسی: این پژوهش از روش های تحلیل استنادی و تحلیل محتوایی استفاده می کند. نمونه پژوهش ۳۰۱۹ مقاله مستخرج از شبکه استنادی ۳۱ پیشنهاده پژوهش دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته شیمی دانشگاه شیراز است. میزان شباهت متنی عناصر بازنمونی ۱۰۰ مقاله دارای بیشترین میزان استناد که در شبکه استنادی بودند، با عنوان و متن اصلی و عنوان مقالات موجود در فهرست منابع پیشنهاده محاسبه شد. میزان شباهت متنی با کمک نرم افزاری که بر اساس زبان برنامه نویسی پایتون طراحی شده بود و شباهت کسینوسی را اندازه می گرفت، بررسی شد.یافته ها: نتایج آزمون کروسکال والیس نشان داد میان عناصر بازنمونی مقالات شبکه استنادی با عنوان و متن اصلی و عنوان مقالات فهرست منابع پیشنهاده تفاوت معنا داری وجود دارد و در هر سه مورد، چکیده مقالات شبکه استنادی بیشترین شباهت متنی را با عناصر پیشنهاده پژوهش دارد. به علاوه، میانگین وزنی شباهت عناصر بازنمونی شبکه استنادی با عناصر پیشنهاده پژوهش به ترتیب برای چکیده ۰.۶۲، عنوان ۰.۵ و کلیدواژه ها ۰.۲۲ به دست آمده است.نتیجه گیری: تایید وجود شباهت متنی میان عناصر بازنمونی مقالات موجود در شبکه استنادی فهرست منابع پیشنهاده پژوهش با پیشنهاده پژوهش، در کل حاکی از آن است که می توان از پیشنهاده پژوهش دانشجویان به عنوان بستری برای پیشنهاد مقالات مرتبط به آنها استفاده کرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ساناز رهروانی
دانشجوی دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.
جواد عباس پور
دانشیار علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.
مهدیه میرزابیگی
دانشیار علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.
حمیدرضا جمالی
دانشیار علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه چارلز استوارت، واگاواگا، استرالیا.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :