اثر محافظتی عصاره هیدروالکلی کاکوتی کوهی (Ziziphora clinopodioides) بر سمیت کبدی-کلیوی نانوذرات نقره در موش های صحرایی نر: یک مطالعه تجربی
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 120
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-23-7_002
تاریخ نمایه سازی: 6 آذر 1403
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: مطالعات سم شناسی روی نانوذرات نقره (Ag-NPs) به دلیل کاربردهای زیست پزشکی گسترده اهمیت زیادی دارد. به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی بالای کاکوتی کوهی، هدف از مطالعه حاضر تعیین تاثیر محافظتی این گیاه در برابر سمیت ناشی از Ag-NPs بود.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، تعداد ۳۰ سر موش صحرایی نر در محدوده وزنی ۲۰±۲۰۰ گرم به ۵ گروه ۶ تایی تقسیم شدند که شامل گروه کنترل، گروه دریافت کننده Ag-NPs با دوز ppm۲۰۰، گروه های دریافتکننده حیوانات عصاره هیدروالکلی کاکوتی کوهی با دوزهای ۲۰، ۶۰ و ۱۸۰ میلی گرم بر کیلوگرم همراه با ( ppm۲۰۰)Ag-NPs بودند. تجویز ترکیبات به صورت خوراکی و یک بار در روز به مدت ۳۰ روز بود. در پایان مطالعه، نمونه های خون جمع آوری و فعالیت سرمی آلکالین فسفاتاز، آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز، لاکتات دهیدروژناز و غلظت سرمی اوره و کراتینین اندازه گیری شدند. دادهها با استفاده از آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی Tukey تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج نشان داد که تجویز Ag-NPs فعالیت سرمی آلکالین فسفاتاز، آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز، لاکتات دهیدروژناز و غلظت سرمی اوره و کراتینین را به طور معنیداری در مقایسه با گروه کنترل افزایش داد (۰۵/۰>P). این تغییرات طی درمان با عصاره کاکوتی کوهی در دوزهای مختلف نسبت به گروه دریافتکننده Ag-NPs بهبود یافت (۰۵/۰>P).
نتیجه گیری: بر اساس نتایج مطالعه حاضر کاکوتی کوهی ممکن است در پیشگیری از سمیت Ag-NPs موثر باشد.
واژه های کلیدی: نانوذرات نقره، کاکوتی کوهی، سمیت کبدی-کلیوی، موش صحرایی
ارجاع: خزائی م، پویان مهر م، ملکی ع، علی محمدی ص، حق نظری ل، اثر محافظتی عصاره هیدروالکلی کاکوتی کوهی (Ziziphora clinopodioides) بر سمیت کبدی-کلیوی نانوذرات نقره در موش های صحرایی نر: یک مطالعه تجربی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، سال ۱۴۰۳، دوره ۲۳ شماره ۷، صفحات: ۵۸۸-۵۷۸.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
میلاد خزائی
Faculty of Veterinary Medicine, Razi University, Kermanshah, Iran.
مهرداد پویان مهر
Faculty of Veterinary Medicine, Razi University, Kermanshah, Iran.
علی ملکی
Medical Biology Research Center, Health Technology Institute, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran
صمد علی محمدی
Faculty of Veterinary Medicine, Razi University, Kermanshah, Iran.
لیدا حق نظری
Department of Clinical Biochemistry, School of Medicine, Kermanshah University of Medical Sciences, Kermanshah, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :