کاربرد شبکه های عصبی در تهیه نقشه پتانسیل معدنی : مطالعه موردی کانی زایی پروتروزوییک درمنطقه ساغند- چادرملو، ایران مرکزی
محل انتشار: فصلنامه علوم زمین، دوره: 15، شماره: 60
سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 233
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_GSJ-15-60_008
تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1403
چکیده مقاله:
ایران مرکزی دارای کانسارهای متعددی از آهن، آپاتیت و اورانیم به سن پروتروزوییک است. در این مطالعه، به منظور تهیه نقشه پتانسیل معدنی برای کانی زایی تیپ اکسید آهن(Cu-U-Au-REE ) پروتروزوییک، ازسامانه شبکه های عصبی استفاده شد. سامانه استفاده شده نوعی شبکه عصبی به اسم RBFLN است که شکل تغییریافته ای از شبکه عصبی بر پایه تابع شعاعی (RBFNN) می باشد.دراین مطالعه داده های چینه شناسی، ساختاری، ژئوفیزیکی وژئوشیمیایی به عنوان بردارهای چند بعدی وارد شبکه عصبی شدند. به منظور یادگیری شبکه از ۵۸ کانسار و ۵۸ غیرکانساراستفاده شد. برای تهیه نقشه های ورودی از دو روش استفاده شد. در روش اول تلفیقی از نقشه های چندکلاسه و دو کلاسه وارد شبکه عصبی شد. در روش دوم تمام نقشه های نشانگر به نقشه های دوکلاسه دسته بندی شدند. اعمال RBFLN بر روی داده های ورودی مختلف نشان داد که افزایش تعداد نقشه های ورودی و در نتیجه افزایش تعداد کلاسها منجر به بالا رفتن خطای مجموع مربعها (SSE) دسته بندی می شود. به طورکلی تکراردفعات یادگیری باعث بهبود خطای SSE در حین یادگیری می شود. نتیجه این مطالعه همچنین نشان داد که پراکندگی مناسب نقاط کانساری و غیر کانساری و فراوانی آنها نسبت به هم تاثیر زیادی در نتیجه دسته بندی می گذارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
پوران بهنیا
مدیریت ژئومتیکس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :