طراحی تقویت کننده توان کلاس J با تضعیف هارمونیک های ناخواسته
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 65
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JIAE-21-3_011
تاریخ نمایه سازی: 28 آبان 1403
چکیده مقاله:
یکی از دغدغه های موجود در تکنولوژی های بیسیم ارسال اطلاعات با اتلاف توان کم و سرعت زیاد می باشد که به وسیله فرستنده های RF انجام می شود. مهم ترین بخش یک فرستنده RF، تقویت کننده توان است که باید دارای پهنای باند وسیع و بازده بالا باشد. تقویت کننده های توان در سیستم های مایکروویو و موج میلیمتری و همچنین در مخابرات، رادار، ارتباطات ماهواره ای و همچنین تصویر برداری پزشکی کاربرد دارند. با توجه به کاربردهای بیان شده، تقویت کننده های توان دارای پارامترها و مشخصه های متفاوتی هستند. از جمله پارامترهای مهم آن ها می توان به بازده، بازده توان افزوده، پهنای باند و خطینگی اشاره کرد. در تقویت کننده توان کلاس J ارائه شده در این مقاله جهت کاهش تلفات و بهبود توان خروجی از تطبیق امپدانس در ورودی و خروجی تقویت کننده استفاده شده است. عدم تطبیق امپدانس، باعث ایجاد هارمونیک های نا خواسته، افزایش تلفات توان و در نتیجه کاهش بازده می شود. یک فیلتر پایین گذر جهت حذف هارمونیک های ناخواسته در خروجی تقویت کننده و عمل تطبیق امپدانس طراحی و ارائه شده است. از جمله مشخصات بارز فیلتر ارائه شده ابعاد کوچک، باند قطع وسیع و باند گذار کوچک می باشد. نتایج شبیه سازی نشان می دهد که بازده توان افزوده (PAE)، بازده درین و بهره تقویت کننده توان کلاس J پیشنهادی به ترتیب برابر ۶۹% ، ۷۷.۹% و dB ۸ می باشد.
کلیدواژه ها:
power amplifier ، PAE ، output power ، class J power amplifier ، low-pass filter ، تقویت کننده توان ، PAE ، توان خروجی ، تقویت کننده توان کلاس J ، فیلتر پایین گذر
نویسندگان
محمد بهرامی
Department of Electrical Engineering, Kermanshah Branch, Islamic Azad University, Kermanshah, Iran
فرزین شماع
Department of Electrical Engineering, Kermanshah Branch, Islamic Azad University, Kermanshah, Iran
حامد عباسی
Department of Electrical Engineering, Kermanshah Branch, Islamic Azad University, Kermanshah, Iran
رضا هواسی
Electrical Engineering Department, Babol Noshirvani University of Technology, Babol, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :