بررسی ارتباط نوع مصرف میان وعده غذایی با کاهش استرس شغلی در کارکنان بیمارستان های آموزشی
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 67
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NUMS-11-1_005
تاریخ نمایه سازی: 28 آبان 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: کارکنان بیمارستان به علت ماهیت شغلی خود در معرض استرس شغلی قراردارند. استرس می تواند بر رفتارهای تغذیه ای افراد اثرگذارباشد. لذا، این مطالعه با هدف بررسی نقش مصرف میان وعده های غذایی در کاهش استرس شغلی در کارکنان بیمارستان های آموزشی دانشکده علوم پزشکی شوشتر انجام شده است.
روش: این مطالعه مقطعی در سال ۱۴۰۰ بیمارستان های الهادی و خاتم الانبیا شهر شوشتر انجام شد. تعداد ۱۳۰ نفر از کارکنان درمانی و اداری در این مطالعه به صورت داوطلبانه شرکت کردند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استرس شغلی و چک لیست غذایی استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ با سطح معنی داری ۵ درصد انجام شد.
یافتهها: یافته ها نشان داد که بالغ بر۱۲۱ نفر میان وعده مصرف می کردند. میزان استرس شغلی در مردان نسبت به زنان و در بین کارکنان اداری نسبت به کارکنان درمانی کمتربوده است. همچنین، پرسنل در شیفت شب میزان استرس بیشتری را تجربه می کردند (۰۳۹/۰=p). در این پژوهش با استفاده از مدل رگرسیون خطی چندگانه مشخص گردید که افزایش مصرف کاپوچینو ، کاهش مصرف چای شیرین و رسته شغلی درمانی باعث افزایش استرس می گردد (p<۰.۰۵).
نتیجهگیری: توجه به افزایش میزان استرس شغلی در کارکنان بیمارستان بالاخص پرسنل زن در بخش های درمانی و نقش تغذیه در بهبود سبک زندگی سالم، اهمیت ویژه ای دارد، بنابراین، لازم است همزمان آموزش تغذیه و آموزش بهداشت سلامتی به صورت کارگاه های مکرر و متناوب در بیمارستان ها برگزارگردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
الهام پیرعباسی
Shoushtar Faculty Of Medical Sciences,shoushtar,Iran
اعظم جهانگیری مهر
Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
زهرا مهری
Shoushtar Faculty Of Medical Sciences,shoushtar,Iran
فاطمه رضایی نده
Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
مریم فیض عارفی
Faculty of Health, Gonabad University of Medical Sciences, Gonabad, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :