بررسی بحران محیطی خشکسالی بااستفاده از آزمون دنباله ها ,زنجیره مارکوف ,شاخص بارندگی PI ودوره بازگشت بارندگی (منطقه مورد مطالعه :شهرستان بجنورد)
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,028
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GEHSD01_072
تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1392
چکیده مقاله:
خشکسالی عبارت است از کاهش غیرمنتظره بارش درمدتی معیندرمنطقه ای که لزوما خشک نیست میزان این کاهش وشدت آنقدراست که روند عادی رشد رادرمنطقه مختل مای کند . تحلیلخشکسالی هاتوسط آزمون دنباله ها مشابه آزمون تئوری متغییرها ی گسسته است که درطول دوره، شدت ومقدار آن رامشخصمی کند. ازدیگرروش هایی که مای توان برای خشکسالی استفادهکرد روش زنجیره مارکف است که یک روش ریاضی برای فراینده هایاحتمالاتی است.زنجیره مارکف می گوید که احتمال وقوع یک حالتاقلیمی درزمان t بستگی به این داردکه آیا ماه قبل یک ماه خشکبوده است یاخیر. خشکسالی رابه عنوان یک عامل بحران محیطیقلمداد می کنند وتخمین آن ازاهمیت زیادی برخورداراست. دراین تحقیق با استفاده از داده های آماری (1990-2008) سازمان هواشناسی و آزمون دنباله ها، زنجیره مارکف، و نمودار آمبرترمیک و شاخص بارندگی PI سالها و ماه های خشکسالی و ترسالی و شدت و مدت آن تعیین گردید. در این شهرستان با دوره آماری مورد استفاده 3 دوره ترسالی و 4 دوره خشکسالی رخ داده و سال های (1990-2001) شدیدترین خشکسالی رخ داده است. بر اساس زنجیره مارکف سال (2006) سال نرمال از نظر بارندگی است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
امیرحسین حلبیان
استادیار ، گروه علمی جغرافیا ، دانشگاه پیام نور ، تهران ، ایران
علی کریمی مقدم
دانشجوی کارشناسی ارشد اقلیم شناسی در برنامه ریزی محیطی، دانشگاه پیام نورآران وبیدگل
جواد محمدآبادی
دانشجوی کارشناشی ارشدبرنامه ریزی شهری,دانشگاه سیستان و بلوچستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :