اثر محافظتی و درمانی DNA واکسن حاصل از قطعات ایمنی زای آنتی ژن BORIS بر سرطان کولون در موش های Balb/c
محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی اصفهان، دوره: 39، شماره: 635
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 165
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IMSJ-39-635_003
تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: ایمونوتراپی، امروزه به عنوان یک روش نوین در پیش گیری و درمان سرطان در حال گسترش است. گروهی از آنتی ژن ها که در ایمونوتراپی استفاده می شوند، آنتی ژن های سرطانی بیضه ای هستند. در این مطالعه، از آنتی ژن Brother of regulator of imprinted sites (BORIS) که یک آنتی ژن سرطانی بیضه ای است، جهت طراحی DNA واکسن با استفاده از روش های بیوانفورماتیک استفاده شد و علیه سرطان کولون در موش های Balb/c ارزیابی گردید.روش ها: در مطالعه ی قبلی، مناطق غالب ایمنی از آنتی ژن BORIS شناسایی شد و پس از اصلاحات مناسب و ترجمه ی معکوس در پلاسمید pcDNA۳.۱ به عنوان DNA واکسن قرار گرفت و موش های Balb/c چهار نوبت توسط آن ایمن شدند. ۱۴ روز پس از آخرین تزریق، میزان سیتوکین ها و آنتی بادی های اختصاصی اندازه گیری شد. همچنین، جهت بررسی اثر حفاظتی DNA واکسن، موش ها با تزریق سلول های رده ی سرطانی کولون (CT۲۶) مبتلا به تومور شدند و رشد تومورها به مدت ۲۸ روز بررسی گردید.یافته ها: واکسیناسیون با مولتی اپی توپ DNA واکسن، موجب افزایش میزان سیتوکین های Interferon gamma (IFN-γ)، Interleukin ۴ (IL-۴) (۰۰۱/۰ > P) و آنتی بادی های اختصاصی Immunoglobulin G۱ (IgG۱)، IgG۲a، IgG Total (۰۰۱/۰ > P) در مقایسه با گروه های شاهد (Phosphate buffered saline یا PBS و pcDNA۳.۱-VAC) گردید. همچنین، حجم تومورها به طور معنی داری (۰۰۱/۰ > P) در مقایسه با گروه های شاهد کاهش داشت.نتیجه گیری: بر اساس یافته های این مطالعه، به کارگیری مولتی اپی توپ DNA واکسن حاصل از آنتی ژن BORIS در مدل موش مبتلا به تومور، می تواند به عنوان راهکاری برای القای پاسخ ایمنی ضد تومور و کاهش رشد تومور گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
الهام مهدور
گروه زیست شناسی، دانشکده ی فنی و مهندسی، دانشگاه علم و هنر یزد، یزد، ایران
فاطمه قهرمانی
استادیار، گروه تکنولوژی پرتودرمانی، دانشکده ی پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
آمنه جاوید
استادیار، گروه زیست شناسی، دانشکده ی فنی و مهندسی، دانشگاه علم و هنر یزد، یزد، ایران
سید حسین حجازی
استاد، مرکز تحقیقات پوست و سالک و گروه انگل شناسی و قارچ شناسی، دانشکده ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :