تاثیر تمرین تناوبی با شدت بالا همراه با مصرف پودر اسپیرولینا بر تغییرات بیان ژن مسیر التهاب و آتروفی در عضله ی نعلی رت های مسن چاق مبتلا به دیابت
محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی اصفهان، دوره: 39، شماره: 652
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 124
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IMSJ-39-652_002
تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: فعالیت های ورزشی، روشی پیشنهادی جهت کاهش التهاب و آتروفی و کنترل بیماری دیابت می باشد. اسپیرولینا نیز دارای اثرات ضد التهابی است. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات تناوبی با شدت بالا (High-intensity interval training یا HIIT) همراه با مصرف اسپیرولینا، بر تغییرات بیان ژن های مسیر التهاب و آتروفی در عضله ی نعلی رت های مسن چاق مبتلابه دیابت بود.روش ها: در این مطالعه ی تجربی، ۴۰ سر رت نر مسن نژاد ویستار ۲۰ ماهه با میانگین وزنی ۳۲۵-۲۸۰ گرم، پس از خریداری، هشت هفته تحت رژیم پرچرب چاق و پس از آن، با تزریق درون صفاقی ۴۰ میلی گرم بر کیلوگرم استرپتوزوسین (Streptozotocin یا STZ) دیابتی شدند. سپس در پنج گروه مساوی (HIIT، HIIT + مکمل، مکمل، شم و شاهد) به مدت هشت هفته و ۵ جلسه در هفته، به اجرای HIIT روی تردمیل (با شدت ۹۰ درصد حداکثر اکسیژن مصرفی) در گروه های تمرینی و مصرف اسپیرولینا در روزهای تمرین برای گروه های HIIT + مکمل و مکمل (۵۰ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) پرداختند. بیان ژن ها به روش Real-time polymerase chain reaction (Real time-PCR) اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون One-way ANOVA و آزمون تعقیبی Tukey مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: القای دیابت در رت های چاق و مسن، موجب افزایش معنی داری در بیان ژن های Tweak، Fn۱۴ و Atrogin-۱ بین گروه های مورد بررسی نسبت به گروه شاهد گردید، اما تمرین و مصرف مکمل این متغیرها را در گروه های تمرینی و مکمل نسبت به سایر گروه ها به طور معنی داری کاهش داد. پس از تمرین، توده ی بدنی در گروه های HIIT، مکمل و HIIT + مکمل نسبت به گروه های شم و شاهد به طور معنی داری کاهش یافت و توده ی عضله ی نعلی نسبت به گروه شاهد تنها در گروه های HIIT و HIIT + مکمل، به طور معنی داری افزایش داشت.نتیجه گیری: با توجه به نتایج تحقیق حاضر، ترکیب HIIT + مکمل به عنوان یک روش موثر جهت کاهش آتروفی و افزایش سلامت عضلانی در سالمندان مبتلا به دیابت پیشنهاد می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مرضیه السادات آذرنیوه
دانشجوی دکتری تخصصی، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار و مربی، گروه علوم ورزشی، دانشکده ی ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
رویا عسکری
دانشیار، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران
امیرحسین حقیقی
دانشیار، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :