نگرش به خودکشی براساس شفقت به خود و تکانشگری با میانجیگری استرس ادراک شده در دانشجویان دانشگاه آزاد زنجان۱۴۰۲
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 45
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NUMS-10-4_008
تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1403
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: خودکشی یکی از موضوعات مهم در حوزه سلامت روان است. جوانان به عنوان پرخطرترین گروه در معرض خودکشی شناخته شده اند هدف پژوهش حاضر بررسی نگرش به خود کشی بر اساس شفقت به خود و تکانشگری با میانجی گری استرس ادارک شده می باشد روش بررسی: پژوهش حاضر از لحاظ ماهیت از نوع تحقیقات توصیفی و از نوع همبستگی است. حجم نمونه به تعداد ۳۳۶ از دانشجو یان دانشگاه آزاد بوده که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی و ابزار فرمول کوکران حجم نمونه ۳۳۶ نفر بر آورد شد. جهت گرد آوری داده ها از ۴پرسشنامه استاندارد شده(پرسشنامه نگرش به خود کشی ATTS، شفقت به خود تف و همکاران ، تکانشگری بارت و همکاران ، استرس ادراک شده کوهن و همکاران) استفاده شد. یافته ها: نتایج ناشی از تحقیق نشان داد که بین مولفه های شفقت به خود، تکانش گری و نگرش به خودکشی با درنظرگیری نقش میانجی استرس ادراک شده رابطه معناداری وجود دارد.. نتیجه گیری: با توجه به یافته ها به خانواده ها و دانشگاهها توصیه می شود که در دانشجویان مخصوصا در کسانیکه علائم افسردگی را نشان می دهند شفقت به خود را تقویت کرده و تکانشگری و استرس را کنترل کنند و پیشنهاد می شود در دانشگاهها در این باره تمهیدات لازم را بیندیشند.
کلیدواژه ها:
Key words: self-compassion ، impulsivity ، suicidal attitude ، perceived stress. ، واژگان کلیدی: شفقت به خود ، تکانش گری ، نگرش به خودکشی ، استرس ادراک شده.
نویسندگان
حسین معصومی جهندیزی
zanjan Medical university
شیدا نجفی
Azad university
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :