تاثیر ۸ هفته تمرینات مقاومتی با وزن بدن و مصرف مکمل پروپولیس بر میزان سرمی تستوسترون و هورمون رشد دختران غیر ورزشکار
محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی اصفهان، دوره: 42، شماره: 760
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 130
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IMSJ-42-760_002
تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1403
چکیده مقاله:
مقاله پژوهشیمقدمه: شواهد در حال ظهور نشان می دهد که پروپولیس به عنوان یک آنتی اکسیدان بالقوه ی جدید دارای مزایای منحصر به فردی است. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی اثر ۸ هفته تمرینات مقاومتی و مصرف مکمل پروپولیس بر سطوح سرمی تستوسترون و هورمون رشد دختران زنان غیر ورزشکار انجام شد.روش ها: در این مطالعه ی نیمه تجربی، ۳۲ زن غیر ورزشکار با میانگین سنی ۱/۲۸± ۲۶/۷۱ در چهار گروه شاهد، دارونما، مکمل، تمرین و مکمل برگ تمرین به طور مساوی (۸ نفر) قرار گرفتند. تمرینات هشت هفته و سه جلسه در هفته به مدت ۵۰ دقیقه انجام شد. روزی ۹۰۰ میلی گرم مکمل پروپولیس در کنار دو وعده ناهار و شام تجویز شد. داده ها با آزمون کوواریانس و آزمون تعقیبی Bonferroni در سطح معنی داری ۰/۰۵ تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: آزمون Paired T-test نشان می دهد، سطوح تستوسترون و هورمون رشد در گروه های تمرین و تمرین+مکمل پس از مداخله افزایش معنی دار داشته اند (۰/۰۵P < ) از نظر درصد تغییر، گروه تمرین+ مکمل افزایش بیشتری در مقادیر تستوسترون خون (۲۵ درصد) و هورمون رشد (۳۹ درصد) نسبت به سایر گروه ها نشان می دهد. اختلاف معنی داری را در سطوح تستوسترون (۰/۰۰۱ = P)، (۳۰/۸۰ = F) و هورمون رشد (۰/۰۰۱ = P)، (۱۶/۵۸ = F) با انجام آزمون تحلیل کوواریانس بین گروه ها مشاهده شد.نتیجه گیری: به نظر می رسد اجرای ۸ هفته تمرینات عصبی عضلانی همراه با مصرف مکمل پروپولیس منجر به حفظ سطوح بهینه ی تستوسترون و هورمون رشد در زنان غیر ورزشکار می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رقیه محمودی
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده ی علوم اجتماعی، دانشگاه رجا، قزوین ایران
سید حامد قیامی
دکترای فیزیولوژی ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده ی علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
مصطفی سلطانی
استادیار مدیریت ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده ی علوم اجتماعی، دانشگاه رجا، قزوین ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :