ارزیابی اثرات پالس های پر انرژی سرعت متناظر با رکوردهای نیرومند حوزه نزدیک بر پارامترهای رفتار لرزه ای ساختمان های فولادی با سازه پایه قاب محیطی خمشی ویژه
محل انتشار: اولین همایش ملی ساختمان آینده
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 999
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
KANOON01_046
تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1392
چکیده مقاله:
مطالعات نشان میدهد که ساختارهای موج گونه در تاریخچه زمانی رکوردهای نیرومند حوزه نزدیک آشکار می گردند. تبیین مشخصات فیزیکی اینگونه رکوردها بر اساس پدیدار شدن اثرات گسلش پیشرو و نیز حرکت پرتابی زمین، صورت میگیرد. ملاحظه شده است که پارامترهای PGA وPGV مربوط به رکوردهای حوزه نزدیک بطور نسبی بزرگتر از پارامترهای متناظر در رکوردهای حوزه دور میباشند. پدیدار شدن ساختارهای پالسگونه در تاریخچه زمانی سرعت یک رکورد حوزه نزدیک، بر پایه اثر گسلش پیشرو قابل توجیه است. این پدیده بر اساس تفاوت ناچیز میان سرعت فرایند شکست در مکانیزم گسل و سرعت انتشار موج برشی زلزله بوقوع میپیوندد. شایان توجه است که وجود پالسهای پر انرژی و بلند مدت سرعت در تاریخچه زمانی هر کدام از مولفههای یک رکورد حوزه نزدیک، ساختار و مشخصات رفتار دینامیکی سازه را به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد. شایان ذکر است که تحت اثر رکوردهای مختلف حوزه نزدیک، تفاوت نسبی و با دامنه تغییرات محدود در میان پارامترهای متناظر پاسخ سازه قاب محیطی خمشی1 ویژه ملاحظه میگردد. مطالعات نشان میدهد که پارامترهای پاسخ سازههای قاب محیطی خمشی ویژه دارای طرح آیین نامهای و با رعایت معیار ستون قوی- تیر ضعیف، تحت اثر رکوردهای حوزه نزدیک حاوی پالسهای پر انرژی سرعت، با یک روند افزایشی سریع وارد حوزه رفتار غیر خطی خواهند شد. نمونههای فراوانی از پالسهای پر دامنه و بلند مدت سرعت در رکوردهای دو زلزله نورتریج 1994 و امپریال ولی 1979 مشاهده میشود. این مقاله در برگیرنده مجموعهای از نتایج حاصل از مطالعه رفتار دینامیکی غیرخطی یک ساختمان فولادی با سازه پایه قاب محیطی خمشی ویژه، تحت اثر رکوردهای دو مولفهای حوزه نزدیک است. تاریخچه زمانی رکوردهای انتخاب شده حاوی ساختارهای مختلف ترکیبی پالس های سرعت زمین میباشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سارا سهرابی فرد
دانش آموخته کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه خوارزمی
افشین مشکوه الدینی
استادیار دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه خوارزمی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :