بررسی کاربرد نسبت های مختلف پساب شهر یزد بر میزان غلظت نیکل خاک
محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 18
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GMBTUMA03_029
تاریخ نمایه سازی: 24 مهر 1403
چکیده مقاله:
به علت افزایش جمعیت شهری و کمبود منابع آب، استفاده از پساب گسترش یافته است، اما استفاده طولانی مدت از آبهای نامتعارف ظرفیت خاک برای نگهداری فلزات سنگین را کاهش می دهد و این عناصر به درون آبهای زیرزمینی یا به صورت محلول های خاک قابل جذب به گیاه نفوذ خواهد کرد، و در ادامه موجب ورود آن به بدن انسان می-شود. در این تحقیق به منظور بررسی میزان فلز نیکل در خاک آزمایشی در قالب طرح کامل تصادفی با چهار تیمار آبیاری شامل ۱۰۰ درصد پساب (W۱۰۰)، صد درصد آب شهری یا شاهد (T۱۰۰)، ۷۵ درصد پساب و ۲۵ درصد آب شهری (W۷۵+T۲۵) و ۵۰ درصد پساب و ۵۰ درصد آب شهری( W۵۰+T۵۰)، در سه تکرار اجرا شد. پس از پایان تیماردهی با پساب و استخراج عصاره خاک میزان فلز نیکل توسط دستگاه جذب اتمی تعیین شد.نتایج بدست آمده نشان داد که بیشترین میزان غلظت نیکل مربوط به تیمار W۵۰+T۵۰ و W۷۵+T۲۵ می باشد که با تیمار W۱۰۰ اختلاف آماری نداشت و کمترین میزان نیکل مربوط به تیمار T۱۰۰ بود که با توجه به استانداردهای WHO(میزان مجاز نیکل در خاک ۱۰_۰ppm) این افزایش میزان نیکل در خاک نگران کننده نبوده و سلامت خاک را به خطر نمی اندازد، اما به مرور زمان در اثر تجمع این فلزات جای تامل وجود خواهد داشت و می بایست تمهیدات لازم برای استفاده از پساب در بحث آلودگی خاک در نظر گرفته شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سعیده حیدری
دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت حاصلخیزی و زیست فناوری خاک - شیمی، حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه، دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی، دلنشگاه یزد
محمدعلی حکیم زاده
استاد گروه احیا و مدیریت مناطق خشک و بیابانی، انشکده منابع طبیعی و کویرشناسی، دلنشگاه یزد