شناسایی جاذبه های گردشگری مذهبی و ساماندهی فضای سکونتگاه های زیارتی در راستای توسعه پایدار (مورد مطالعه: منطقه شرق شهرستان اصفهان)

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 88

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

TPDU01_027

تاریخ نمایه سازی: 23 مهر 1403

چکیده مقاله:

گردشگری مذهبی یک محصول جدید در بازار صنعت گردشگری است. این بازار چشم انداز خوبی برای گردشگری مذهبی برای جمعیت مسلمانان جهان است که به سرعت در سراسر جهان در حال افزایش می باشند، بنابراین نیاز به توسعه محصولات و خدمات گردشگری مذهبی برای تامین این بخش احساس می شود. هدف این پژوهش شناسایی و معرفی جاذبه های گردشگری مذهبی و ساماندهی فضای سکونتگاه های زیارتی در راستای توسعه پایدار است و محدوده مورد مطالعه این پژوهش، منطقه شرق شهرستان اصفهان شامل شهرستان های جرقویه، کوهپایه، ورزنه و هرند است. براساس نتایج به دست آمده از این پژوهش، محدوده مورد مطالعه با توجه به مکان های مذهبی ثبت ملی شده و سایر اماکن مذهبی دیگر آن که از طریق این پژوهش معرفی شدند و به لحاظ موقعیت مکانی که در فاصله نزدیک به مرکز استان دارد و همچنین داشتن عناصر جذب گردشگر به خصوص در ارتباط با گردشگری مذهبی دارای زمینه های مناسبی برای توسعه فعالیت های گردشگری می باشد.

نویسندگان

پگاه مریدسادات

استادیار گروه جغرافیای انسانی و آمایش، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

توران عرب مختاری

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، گروه جغرافیای انسانی و آمایش، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

مرتضی توکلی

دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

ناصر رضائی

استادیار پژوهشکده گردشگری، پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، تهران، ایران