بررسی تاثیر رایحه درمانی با اسانس گل نرگس بر درد زایمان در زنان نخست زا: کارآزمایی بالینی تصادفی شده
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 62
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-27-5_005
تاریخ نمایه سازی: 16 مهر 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: درد زایمان و طولانی بودن مدت زایمان، نگرانی و عوارض زیادی را برای مادر به وجود می آورد، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر رایحه درمانی با اسانس گل نرگس بر درد زایمان انجام شد.روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی یک سوکور در سال ۱۳۹۹ بر روی ۸۰ زن باردار نخست زای مراجعه کننده به بیمارستان زنان و زایمان فریده بهبهانی شهرستان بهبهان جهت انجام زایمان طبیعی در دو گروه آزمون و شاهد انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و مامایی و مقیاس دیداری درد بود. در گروه آزمون در فاز فعال زایمان، آروماتراپی با اسانس گل نرگس و در گروه شاهد از آب مقطر استفاده شد. سنجش درد قبل از مداخله (دیلاتاسیون ۴ سانتی متر) و پس از مداخله (دیلاتاسیون ۶، ۸ و ۱۰ سانتی متر) و مرحله دوم زایمان انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS(نسخه ۲۰) و آزمون های آماری استنباطی و توصیفی انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد.یافته ها: میانگین شدت درد در گروه مداخله در مرحله اول زایمان (دیلاتاسیون های ۴، ۶، ۸ و ۱۰ سانتی متری) به ترتیب ۷۱/۰±۷۷/۸، ۷۹/۰±۴۲/۷، ۷۷/۰±۸ و ۹۰/۰±۴۳/۸ و در مرحله دوم زایمان ۵۹/۱±۵۳/۸ و در گروه کنترل در مرحله اول زایمان به ترتیب ۱۸/۱±۸۰/۷، ۸۳/۰±۵۰/۸، ۶۰/۰±۵۸/۹، ۴۲/۱±۱۳/۹ و در مرحله دوم زایمان ۶۱/۰±۴۹/۹ بود. آروماتراپی با اسانس گل نرگس سبب کاهش معنادار نمره شدت درد احساس شده مرحله اول زایمان در گروه آزمون در مقایسه با گروه شاهد در دیلاتاسیون های ۴، ۶، ۸ و ۱۰ سانتی متری سرویکس گردید (۰۰۱/۰>p). در مرحله دوم زایمان نیز میانگین شدت درد احساس شده در گروه آزمون به طور معناداری کمتر از گروه شاهد بود (۰۰۱/۰>p).نتیجه گیری: آروماتراپی با اسانس نرگس به سبب دارا بودن ترکیبات لینالول می تواند سبب کاهش شدت درد زایمان گردد. لذا می توان از اسانس گیاهان دارویی مانند گل نرگس به منظور خوشایندسازی فرآیند زایمان و کاهش درد مادران استفاده نمود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه تنوره
دانشجوی کارشناسی ارشد مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
سیمین منتظری
استادیار گروه مامایی، مرکز ارتقاء سلامت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
پروانه موسوی
مربی گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
سعید قنبری
استادیار گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :