بررسی اثربخشی درمان تلفیقی ( شناختی - رفتاری ((CBT و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT)) بر خستگی روانی، پریشانی روانی در پرستاران با نشانه های فرسودگی شغلی بیمارستان امام رضا (ع)
محل انتشار: دوماهنامه طلوع بهداشت، دوره: 23، شماره: 3
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 62
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TBS-23-3_002
تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: بخش بزرگی از نیروی کار مراقبت های بهداشتی ناراحتی و فرسودگی قابل توجهی را گزارش می کنند که می تواند منجر به مراقبت ضعیف از بیمار شود. یکی از مداخلات روانشاسی درمان تلفیقی است که می تواند در بهبود خستکی روانی وپرپشانی روانی موثر باشد. لذا هدف این پژوهش بررسی اثربخشی درمان تلفیقی بر کاهش خستگی روانی و پریشانی روانی در پرستاران با نشانههای فرسودگی شغلی بیمارستان امام رضا (ع) بود
روش بررسی: این پژوهش از نوع مطالعات نیمه آزمایشی پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری را کلیه پرستاران زن شاغل بیمارستان امام رضا (ع) دارای نشانه های فرسودگی شغلی تشکیل می دهند. به روش نمونه گیری هدفمند تعداد ۳۰ نفر از پرستاران با در نظر گرفتن معیارهای ورود به مطالعه انتخاب شدند و به صورت تصادفی دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. هر دو گروه قبل از شروع مداخله و پس از آن به پرسشنامه خستگی روان استمس و همکاران و پریشانی روان شناختی کسلر پاسخ دادند. مداخله درمانی طی ۱۰ جلسهی ۴۵ دقیقهای، هفتهای دو بار به شیوه گروهی برای گروه آزمایش ارائه شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که باکنترل اثرپیش آزمون و با درنظر گرفتن پس آزمون درمان تلفیقی بر کاهش پریشانی روانی و خستگی روانی پرستاران با نشانههای فرسودگی شغلی اثربخشی قابل ملاحظه ای دارد.
نتیجه گیری: بر اساس یافته ها پیشنهاد میشود به منظور کاهش خستگی روانی، کاهش پریشانی روانی پذیری روانشناختی از روش درمان تلفیقی به شکل مستمر در بیمارستان ها و دانشگاه ها برای پرستاران به صورت کلاس های آموزشی استفاده شود.
کلیدواژه ها:
sychological Distress ، Psychological Fatigue ، Combined Therapy (Cognitive-Behavioral (CBT) and Acceptance and Commitment (ACT) ، Job Burnout ، Nurses ، پریشانی روانی ، درمان تلفیقی (شناختی _ رفتاری و مبتنی بر پذیرش و تعهد) ، فرسودگی شغلی ، خستگی روانی ، پرستاران.
نویسندگان
معصومه نبی
Islamic Azad University of Torbat Jam
زهرا علیزاده بیرجندی
Imam Reza University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :