سال انتشار: 1392
محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی آب و هوا شناسی
کد COI مقاله: COLIMACONF01_104
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 2,448
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 11 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسظی آماری- سینوپتیکی بارش های شدید فصل زمستان در جنوب غرب ایران (مطالعه موردی: ایستگاه یاسوج)
چکیده مقاله:
تحلیل شرایط همدیدی و دینامیکی الگوهای گردش جوی، در شناسایی عوامل مؤثر بر وقوع بارش های سنگین، بسیار حائز اهمیت است. بدین منظور این پژوهش با هدف بررسی آماری- سینوپتیکی بارش های شدید جنوب غرب ایران در فصل زمستان برای ایستگاه یاسوج با دوره آماری 10 ساله (1994-2003) انجام شده است. با توجه به شاخص آستانه درصدی، روزهای دارای بارش شدید فصل زمستان در این دوره استخراج و روز پنجم ژانویه سال 1998 به عنوان روزی که دارای شدیدترین بارش روزانه است انتخاب گردید. به منظور تعیین الگوی همدیدی بارش های شدید زمستانه، داده های دوباره تحلیل شده با شبکه بندی 2/5 درجه از مرکز ملی پیش بینی محیطی آمریکا از 2 روز قبل از رخداد شدیدترین بارش تا زمان اوج بارش به صورت 6 ساعته تهیه شده است. با انجام اسکریپ نویسی در نرم افزار GRADS نقشه های ترکیبی شدیدترین روز بارشی و دو روز قبل از آن ترسیم گردید. نقشه های فشار سطح دریا و سطح 700 هکتوپاسکالی برای تعیین الگوی فشار در سطح زمین، نقشه های نم ویژه در سطوح 1000 تا 850 هکتوپاسکالی و خطوط جریان در سطح 850 هکتوپاسکال برای تعیین میزان و منشاء رطوبت رسیده به منطقه رسم شده است. برای تعیین وضعیت الگوهای گردشی در زمان بارندگی شدید با استفاده از مؤلفه های باد مداری و نصف النهاری، نقشه های جهت و شدت وزش باد، خطوط جریان و تاوایی نسبی از دو روز قبل بارش تهیه شد. نتایج نشان می دهد که بطور کلی می توان بارش های منطقه جنوب غرب ایران را تحت تأثیر دو عامل دانست: 1- توده های هوای گرم و مرطوب مدیترانه ای که از روی دریای مدیترانه با حرکت شرق سوی خود موجب بارندگی های جنوب غرب ایران می شوند. 2-هوای مرطوب و کم فشار سودانی که در فصل زمستان از مرکز کم فشار سودان شکل گرفته و با فعال شدن بر روی دریای سرخ، جنوب غرب ایران را درگیر ناپایداری و پدیده بارش می کند.
کلیدواژه ها:
الگوهاي سينوپتيكي، جنوب غرب ايران، بارش شديد، فصل زمستان
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/209284/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:محمدی، فهیمه،1392،بررسظی آماری- سینوپتیکی بارش های شدید فصل زمستان در جنوب غرب ایران (مطالعه موردی: ایستگاه یاسوج)،نخستین کنفرانس ملی آب و هوا شناسی،کرمان،،،https://civilica.com/doc/209284
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1392، محمدی، فهیمه؛ )
برای بار دوم به بعد: (1392، محمدی؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- نقش عوامل اقلیمی در طراحی شهری
- تحلیل سینوپتیک بارش ابر سنگین شهرستان کوهرنگ مطالعه موردی: بارش 130/6 میلی متری 17 آذر 1386
- بررسی عوامل موثر بر وضعیت آلودگی هوای کلانشهر اراک
- تحلیل سینوپتیی بارش های سنگین شهرستان شیراز (مطالعه موردی: بارش چهارم تا هفتم آذرماه 1391)
- عنوان تحلیل سینوپتیکی و ترمودینامیکی الگوی بارش برف سنگین در استان لرستان (نمونه موردی: 17 دسامبر 2005 )
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- پس پردازش دینامیکی تغییرات اقلیمی خراسان رضوی
- اثرات محتمل تغییر اقلیم بر دماهای حدی بیشینه ایران تحت سناریوهای RCP طی قرن بیست و یکم
- تاثیر سرمایه اجتماعی بر آسیب پذیری ناشی از وقایع حدی در سیستم های آبی
- بررسی روند تغییرات زمانی و مکانی تابش طول موج کوتاه در سطح زمین حاصل از مدل جهانی همسان سازی داده GLDAS
- بررسی توزیع مکانی زمانی تبخیرتعرق مرجع با استفاده از داده های شبکه بندی CRU و پیش نگری تغییرات آن طی دوره های آتی در خراسان رضوی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.