تأثیر راه اندازی فاز دوم تصفیه خانه آب گیلان بر تأمین نیاز آب کشاورزی اراضی پایین دست سد سفیدرود به کمک مدل پویایی سیستم
محل انتشار: همایش ملی علوم مهندسی آب و فاضلاب
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 766
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCWWE01_145
تاریخ نمایه سازی: 6 شهریور 1392
چکیده مقاله:
گسترش جمعیت و به تبع آن افزایش روزافزون نیازها و تقاضاها در جامعه برای دسترسی به منابع آب با کیفیت مناسب، افزایش چشمگیر هزینههای تأمین آب اضافی، ضرورت کنترل آلودگی منابع آب و بهره برداری بیرویه از آبهای سطحی و زیرزمینی و لزوم حفاظت از آنها، مدیریت منابع آب را از جنبه های مختلف با چالشهای جدی روبرو ساخته است. پیشگویی الگوی رفتاری تغییرات در سیستم های منابع آب، تحت تاثیر اعمال سیاستهای مختلف بهره برداری،می تواند بهره برداران را در استفاده بهینه از منابع آب موجود، یاری نماید. روش پویایی سیستم، روش شبیه سازی شیءگرا و برپایه بازخورد بوده که می تواند با شبیه سازی سیستم های پیچیده منابع آب،یک ابزار مدیریتیقوی جهت نیل به این هدف باشد. دراین تحقیق، مدلی به روش پویایی سیستم از حوضه سفیدرود در شمال ایران بسط داده شد. که این مدل شامل حوضه رودخانه، مخزن سد و شبکههای آبیاری محدوده موردنظر می باشد و اعتبار مدل با استفاده از مقایسه رفتار مدل با داده های مشاهداتی و کمک از معیارهای آماری سنجیده شد. ریسک پذیری تأمین نیاز کشاورزی شبکه آبیاری و زهکشی سفیدرود توسط سد تحت افزایش مصارف شرب مورد برسی قرار گرفت. با توجه به نتایج مشخص گردید که افزایش مصارف شرب ( راه اندازی طرح توسعه تصفیه خانه آب گیلان) کشاورزان با چالشهای جدی درجهت تأمین آب کشاورزی مزارع خود روبرو خواهند شد که بهسازی شبکه آبیاری و زهکشی سفیدرود و تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری می تواند تا حدودی این مشکلات را تعدیل نماید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رضا مشتاق
کارشناس ارشد عمران آب –گروه عمران دانشگاه تهران مرکز
حسن پورفلاح
کارشناس ارشد آبیاری و زهکشی – گروه مهندسی علوم آب دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :