تاثیر تمرین های مزمن فوتبال بر دو عامل نوروتروفیک بافت مغز (NGF و BDNF) و IGF-۱ در عملکرد عصبی شناختی و ارتباط آنها بر وضعیت آمادگی جسمانی در پسران نوجوان در حال رشد
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 136
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_DMED-32-3_003
تاریخ نمایه سازی: 8 مهر 1403
چکیده مقاله:
مقدمه و هدف: نوروتروفین ها در بقاء و رشد نورون ها نقش کلیدی دارند؛ آنها همچنین در فرآیندهای شکل پذیری سیناپسی، تقویت حافظه و فرآیندهای یادگیری مهم می باشند؛ بنابراین هدف از انجام تحقیق حاضر، تاثیر تمرین های مزمن فوتبال بر دو عامل نوروتروفیک بافت مغز در عملکرد عصبی شناختی و ارتباط آنها بر وضعیت آمادگی جسمانی در پسران نوجوان در حال رشد می باشد.مواد و روش ها: مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی، در قالب پیش آزمون-پس آزمون بود. تعداد ۴۰ نفر نوجوان پسر در حال رشد ۱۴ تا ۱۵ سال به صورت هدفمند در دسترس به صورت تصادفی در چهار گروه ۱-تمرین فوتبال + تمرین ادراکی حرکتی (FT+PMT)، ۲-تمرین فوتبال (FT)، ۳-تمرین ادراکی حرکتی (PMT) و کنترل (CO) تقسیم شدند (هر گروه ۱۰ نفر). تمرین ورزشی فوتبال و تمرین ادراکی حرکتی به مدت هشت هفته (سه جلسه تمرین در هفته) بود. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق آزمون های تحلیل کوواریانس و تعقیبی بونفرونی در نرم افزار SPSS نسخه ۲۹ انجام شد. سطح معنا داری (۰۵/۰≥p) بود.نتایج: افزایش معناداری در سطوح پلاسمایی NGF، BDNF و IGF-۱ مشاهده شد (۰۵/۰≥p). این افزایش معنا دار در گروه های FT+PMT وFT نسبت به دیگر گروه ها قابل توجه تر بود (۰۵/۰≥p). از طرفی کاهش معناداری میزان خطای آزمون استروپ در گروه های FT+PMT، FT و PMT مشاهده شد (۰۵/۰≥p).نتیجه گیری: به نظر می رسد افزایش سطوح NGF، BDNF و IGF-۱ از طریق انجام تمرین ورزشی فوتبال و ادراکی شناختی منجر به بهبود در عملکردهای شناختی نوجوانان در حال رشد می شود.
کلیدواژه ها:
تمرین فوتبال ، تمرین ادراکی حرکتی ، فاکتور رشد شبه انسولین ۱ ، فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز ، فاکتور رشد عصبی
نویسندگان
مسعود طلوعی
گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
حسن متین همایی
گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
محمد علی آذربایجانی
گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :