مقایسه درد، وضعیت ستون فقرات گردنی و پشتی بیماران مبتلا به سندرم شانه منجمد ایدیوپاتیک و ثانویه
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 30
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-32-3_007
تاریخ نمایه سازی: 8 مهر 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: سندرم شانه منجمد به عنوان یک وضعیت پاتولوژیک، با درد و محدودیت حرکتی مفصل گلنوهومرال ظاهر می شود و به دو نوع ایدیوپاتیک و ثانویه تقسیم می گردد. هدف از این مطالعه مقایسه درد، وضعیت ستون فقرات گردنی و پشتی در بیماران مبتلا به شانه منجمد ایدیوپاتیک و ثانویه بود.
مواد و روشها: در این پژوهش تحلیلی مشاهده ای، ۲۵ زن مبتلا به سندرم شانه منجمد ایدیوپاتیک و ۳۰ زن مبتلا به شانه منجمد ثانویه مراجعه کننده به مراکز فیزیوتراپی شهر تبریز به صورت هدفمند انتخاب شدند. میزان درد با مقیاس آنالوگ بصری (VAS)، وضعیت ستون فقرات گردنی با عکس برداری و وضعیت ستون فقرات پشتی با استفاده از خط کش منعطف اندازه گیری گردید. برای مقایسه میانگین متغیرها از آزمون آماری تی مستقل استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS در سطح معنی داری ۰۵/۰ صورت گرفت.
یافته های پژوهش: نتایج نشان داد، تفاوت معناداری در مقایسه میزان درد میان دو گروه بیماران شانه منجمد ایدیوپاتیک و ثانویه وجود دارد (P=۰.۰۰۱). در مقایسه وضعیت ستون فقرات گردنی، میان دو گروه تفاوت معناداری مشاهده نشد (P=۰.۰۵۷)؛ اما وضعیت ستون فقرات پشتی در بیماران مبتلا به شانه منجمد ایدیوپاتیک به طور معنی داری بیشتر از گروه ثانویه بود (P=۰.۰۰۲).
بحث و نتیجه گیری: درد و قوس ستون فقرات پشتی در بیماران شانه منجمد ایدیوپاتیک بیشتر از بیماران ثانویه است. اختلاف وضعیت ستون فقرات گردنی دو گروه معنادار نیست؛ اما به طورکلی لازم است برای مدیریت درد، بیماران شانه منجمد به ویژه بیماران ایدیوپاتیک، از نظر وضعیت ستون فقرات ارزیابی و بررسی شوند.
کلیدواژه ها:
Frozen shoulder syndrome ، Forward head ، Kyphosis ، Pain ، Posture ، سندرم شانه منجمد ، پاسچر ، کیفوز ، سربه جلو ، درد
نویسندگان
هانیه احمدزاده
Dept of Physiology and Corrective exercise, Faculty of Sports Sciences, Urmia University, Urmia, Iran
سجاد روشنی
Dept of Physiology and Corrective exercise, Faculty of Sports Sciences, Urmia University, Urmia, Iran
علیرضا روحانی
Faculty of Medicine, Tabriz University of Medical Sciences and Health Services, Tabriz, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :