اصول طراحی استفاده از اراضی
سال انتشار: 1372
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,238
فایل این مقاله در 34 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCMPLOU01_011
تاریخ نمایه سازی: 15 آذر 1385
چکیده مقاله:
در جوامع در حال توسعه ، تضادمیان انواع استفاده از اراضی امری اجتناب ناپذیر است. تقاضا برای گسترش اراضی زراعی، چراگاه، جنگل ، حیات وحش ، توریسم مناطق مسکونی و شهری از منابع موجود و قابل دسترس اراضی پیشی گرفته است. در کشور ما تقاضا برای گسترش انواع کاربریها ابعاد حادتری یافته است. زیرا جمعیت وابسته به اراضی در آینده بیشتر خواهد شد. حتی در مناطقی که به اندازه کافی اراضی وجود ندارد، دسترسی اکثریت مردم به آن و کسب بهره بسیار دشوار است. تخریب مزارع، جنگل یا منابع آب به رغم محدودیت و کمیابی این منابع برای هر بیننده ای قابل مشاهده می باشد با این وجود بهره بردار این اراضی برای توقف رونمد و تخریب این منابع، از امکانات یا انگیره کافی برخوردار نیست.
برنامه ریزی یا طراحی استفاده از اراضی شیوه برخوردمنظم و سیستماتیک با این مسائل است. در این شیوه از طراحی تاکید اساسی بر ارزیابی اراضی و انواع استفاده های ممکن از آن بوده و هدف آن انتخاب بهترین ترکیب از اراضی و استفاده ازآن می باشد. در اینروش نقش فمی برنامه ریز و نقش تصمیم گیران در جریان برنامه ریزی به وضوح مجزا شده است. برنامه ریزی وظیفه تامین اطلاعات و حمایت های لازم برای تصمیم گیری را به عهده دارد.
نویسندگان
فریدون سرمدیان
عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی کرج
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :