آموزش تفسیر نوارقلب با رویکرد مبتنی بر بازی: رویکردی جدید در آموزش بالینی دانشجویان پرستاری

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 142

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CHHE01_0786

تاریخ نمایه سازی: 4 مهر 1403

چکیده مقاله:

بیان مسئله: آموزش پرستاری ترکیبی از آموزش نظری و عملی است . آموزش بالینی بیش از نیمیاز دوره های آموزشی رسمی پرستاری را تشکیل می دهد. دانشجویان پرستاری در بخش هایمختلف بالینی دانش و مهارت لازم را یاد می گیرند.در بخش مراقبت ویژه قلبی،آموزشتفسیر الکتروکاردیوگرام بخش اساسی در آموزش دانشجویان به حساب می آید،زیرا پرستارانبه عنوان اولین مراقبت کنندگان از بیمار باید مهارت کافی جهت تفسیر نوارقلب راداشته باشند که بتوانند دیس ریتمی های تهدید کننده حیات را شناسایی و به پزشک اطلاعدهند تا درمان بیمار هرچه سریع تر شروع شود و مرگ و میر کاهش یابد. با توجه بهسرعت سرسام آور تکنولوژی، آموزش پرستاری به منظور حفظ روند رو به رشد نیازمندتوسعه ی نوآوری ها و بهره گیری از رویکردهای نوین تدریس و یادگیری است. آموزشمبتنی بر بازی به عنوان یک نمونه برجسته از یادگیری تجربی عمل میکنند. آموزش مبتنیبازی به عنوان هر فعالیتی با مجموعه دقیقی از قوانین تعریف میشود که در آن بازیکنانبا استفاده از دانش و مهارتهای خود به دنبال رسیدن به یک هدف مشخص به رقابتمی پردازند.در این پژوهش بر آن شدیم که به بررسی مروری آموزش تفسیر نوارقلب بارویکرد مبتنی بر بازی بپردازیم.نوآوری: به مسئله ی آموزش مبتنی بازی در رشته ی پرستاری بخصوص در تفسیر نوارقلبعلی رغم اهمیت بسیار آن پرداخته نشده است.روش کارها :در این مطالعه اسکوپ ریویو، مقالات نمایه شده در پایگاه های اطلاعات PubMed ,scopus و Web of science و موتورهای جست و جو نظیر Google Scholar از سال ۲۰۱۴ تا سال ۲۰۲۴ مورد جستجو قرار گرفتند.واژههای کلیدی جستجو شامل: “serious game” و /یا “gamification” و /یا “education” ، “ nursing students ” و /یا “nursing” بودند. پایگاه های (SID) و (magiran) نیز ازسال ۲۱۳۹ تا سال ۱۴۰۲ مورد جستجو قرار گرفتند. کلید واژه های جستجو شامل: " بازیجدی" و/یا "آموزش مبتنی بر بازی" و/ یا" دانشجویان" و/ یا" دانشجویان علوم پزشکی"،"بازی جدی"و/یا " گیمیفیکیشن " بودند.معیارهای ورود: دسترسی به متن کامل مقالات، مقالات با زبان انگلیسی و فارسیمعیارهای خروج: مقالات تکراری و نامرتبط بود که در نهایت از بین ۴۱ مقاله ۱۶ مقالهمورد بررسی قرار گرفت.خلاصه نتایج: مقالات مختلف اثرات مثبت بازی ها بر یادگیری (دانش و مهارت) و انگیزه دانش آموزانرا گزارش کردند ولی این اثرات و سطح شواهد علمی متنوع هستند و ابزار کیفیتمطالعه پژوهشی آموزش پزشکی کیفیت شواهد ارائه شده را متوسط نشان می دهد و ازطرفی مطالعات نشان می دهد مفهوم بازی های جدی در مراقبت های بهداشتی به شدتناهمگون است که منجر به ابهام مفهومی می شود و پیروی از بازی می تواند نویسندگانرا در گزارش دقیق نتایج مطالعه مداخلات مبتنی بر بازی حمایت کند همچنین آموزشمبتنی بر بازی در تعداد محدودی از گروههای آموزشی مورد استفاده قرار گرفته و درسطوح مختلف گاها به صورت ناخودآگاه اجرا و ارزیابی میشود در حالی که میتوانند بهعنوان یک ابزار آموزشی و همچنین به عنوان ابزار ارزیابی تجمیعی یا تکوینی درفرآیند آموزش استفاده شوند.

نویسندگان

هدیه کشمیر

دانشجو کارشناسی ارشد، گروه داخلی جراحی، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران

پگاه مطوری پور

پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران

مهدی فلاح حیدری نژاد

دانشجو کارشناسی ارشد، گروه سالمندی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی خضرت زینب (س)، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت