مقایسه اثربخشی آموزش رفتاری والدین وآموزش فرزندپروری مبتنی بر نظریه انتخاب بر تحمل آشفتگی ،انسجام خانواده وخودکارآمدی والدگری مادران کودکان با نشانه های نافرمانی مقابله ای

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 76

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CHHE01_0691

تاریخ نمایه سازی: 4 مهر 1403

چکیده مقاله:

مقدمه و هدف: مطالعه حاضر با هدف بررسی مقایسه اثربخشی آموزش رفتاری والدین و آموزش فرزندپروری مبتنی بر نظریه انتخاب بر تحمل آشفتگی،انسجام خانواده و خودکارآمدی والدگری مادران کودکان با نشانه های نافرمانی مقابله ای انجام شد .روش پژوهش: جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه مادران کودکان با نشانه های نافرمانی مقابله ای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی شهر ساری درسال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بود. از بین مادران کودکان ۱۲-۷ سال تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی شهر ساری که با نشانه های نافرمانی مقابله ای بودند، با استفاده از روش نمونه گیری غیرتصادفی هدفمند و براساس نمره پرسشنامه تحمل آشفتگی (سیمونز و گاهر، ۲۰۰۵)، پرسشنامه انسجام خانوادگی وپرسشنامه خودکارآمدی والدگری در پیش آزمون، ۴۵ نفر که دارای ملاک های ورود و خروج بودند، به عنوان نمونه انتخاب شدند. سپس ۴۵ نفر انتخاب شده به طور تصادفی ساده در ۳ گروه ۱۵ نفره B, A و C؛ (۲ گروه آزمایش و یک گروه کنترل) جایگزین شدند که گروه A آموزش فرزندپروری مبتنی بر نظریه انتخاب، گروه B، آموزش رفتاری والدین را دریافت کردند و گروه C گروه کنترل بود که در لیست انتظار قرار دارند. به منظور تجزیه و تحلیل دادههای پژوهش از تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر استفاده شد. داده ها به کمک نرم افزار spss-۲۲ تحلیل شدند. یافته ها: نتایج نشان داد که هر دو گروه آموزش رفتاری والدین و آموزش فرزندپروری مبتنی بر نظریه انتخاب بر تحمل آشفتگی، انسجام خانواده و خودکارآمدی والدگری مادران کودکان با نشانههای نافرمانی مقابلهای موثر است و اثربخشی آموزش رفتاری والدین بر سه متغیر بالاتر از آموزش فرزندپروری مبتنی بر نظریه انتخاب بود.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

رمضان حسن زاده

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری

فیروزه اولادزادعباس آبادی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری