گزارش آفت جدید (Cydalima perspectalis (Walker, ۱۸۵۹)(Lepidoptera: Crambidae از ایران
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 148
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJFRPR-14-1_007
تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1403
چکیده مقاله:
شبپره شمشاد، (Cydalima perspectalis (Walker, ۱۸۵۹، آفت بومی درختان شمشاد در نواحی نیمهگرمسیری آسیای شرقی میباشد که سال ۲۰۰۷ به اروپا وارد شده است. سنین مختلف لاروی و پیششفیرههای شبپره شمشاد از تیر تا اواسط مرداد ۱۳۹۵ از روی گونه شمشاد خزری Buxus hyrcana Pojark. در استان گیلان جمعآوری شد. خسارت آفت در مناطق مورد مطالعه بسیار شدید بود. لاروهای Cydalima perspectalisاز برگها و پوست شاخهها تغذیه میکنند. سر در لارو سن آخر سیاهرنگ و براق، رنگ بدن سبز با دو نوار طولی ضخیم سیاه و نوارهای باریک سفید در طرفین بدن و در سطح پشتی دارای خالهای سیاه با حاشیه سفید میباشد. طول شفیره حدود ۲ سانتیمتر است. شفیرهها در لابهلای برگها و شاخهها تشکیل میگردد. حشرات کامل بوسیله مورفولوژی خارجی به راحتی قابل شناسایی میباشند. عرض بدن با بالهای باز در حشرات کامل تقریبا ۴ سانتیمتر و بالها به طور کامل قهوهای رنگ و دارای لکه سفیدرنگ در ناحیه دیسکال بال جلو میباشند. این مقاله اولین گزارش از این آفت و خسارت آن روی میزبان B. hyrcana در ایران میباشد. انتظار میرود این آفت به سرعت در رویشگاههای شمشاد در شمال کشور گسترش یابد بنابراین انجام بررسیهای بیشتر در این خصوص ضروری به نظر میرسد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
S. Farahani
استادیار پژوهش، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.
R. Omid
مربی پژوهش، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
M. Salehi
کارشناس ارشد، بخش تحقیقات منابع طبیعی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
M.R. Arefipour
کارشناس ارشد، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :