ترکیب جمعیتی باکتری های اندوفیت بقولات وحشی به عنوان عوامل بالقوه کنترل زیستی بیماری های بقولات زراعی (مطالعه موردی: جنگل زاگرس کرمانشاه)
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 47
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJFRPR-19-2_005
تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1403
چکیده مقاله:
اکوسیستم های جنگلی مخازن اصلی تنوع زیستی جهانی هستند. میکروارگانیسم ها نقش اساسی در چرخه های بیوشیمیایی این اکوسیستم ها دارند و برای محافظت از گیاهان و تحریک رشد آن ها مورد استفاده قرار می گیرند از اینرو، شناخت آن ها حائز اهمیت است. بدلیل محدودیت های ناشی از اعمال روش های پیشین در جداسازی و شناسایی اندوفیت، پتانسیل و عملکرد آنها بدرستی شناخته نشده است. در این پژوهش، از روش غیر وابسته به کشت برای بررسی جامعه باکتریایی اندوفیتی برخی بقولات وحشی استفاده شده است.از جنگل های زاگرس کرمانشاه از گیاهان Astragalus ovinus و Vicia lutea نمونه برداری شد. پس از استخراج DNA تام از ریشه و برگ های گیاهان با کیت استخراج و تکثیر بخشی از ژن ۱۶S rDNA باکتریایی، توالی یابی به کمک توالی یابی نسل جدید (NGS) و با استفاده از پلتفرم Illumina MiSeq انجام گردید. آنالیز توالی ها نشان داد فراوانی نسبی، اندوفیت های جداسازی شده متعلق به هفت راسته Rhizobiales، Xanthomonadales، Sphingomonadales، Pseudomonadales، Chitinophagales، Enterobacteriales و Betaproteobacteriales بودند که در مورد اخیر، این راسته به سه رده Gammaproteobacteria، Alphaproteobacteria و Bacteroidia و دو شاخه Proteobacteria و Bacteroidetes تعلق داشت. نتایج نشان داد باکتری های شاخه Proteobacteria، اندوفیت های باکتریایی غالب بوده و بیش از ۹۹ % کل جمعیت اندوفیت در گونه V. lutea و ۶۸ %در گونه A. ovinus را به خود اختصاص دادند. باکتری های مذکور با بیشترین %واحدهای تاکسونومیکی ((OTUs، دارای بیشترین پتانسیل استفاده در کنترل بیولوژیک بیماری های بقولات زراعی هستند. این مطالعه برای اولین بار، تصویر روشنی از جمعیت، چیرگی و تنوع اندوفیت های باکتریایی گیاهان بقولات وحشی در جنگل های زاگرس را با استفاده از آنالیز متاژنومی ارائه می دهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
Sh. Rostami
دانش آموخته مقطع دکتری، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
nader hasanzadeh
دانشیار، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
S. Rajaei
استادیار، پژوهشکده زیست فناوری صنعت و محیط زیست، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، تهران، ایران
A. Golnaraghi
محقق گروه تنوع زیستی، موسسه بوم زیستا، ونکوور، کانادا
R. Azizinezhad
استادیار، گروه بیوتکنولوژی و به نژادی، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذیی، واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :