حذف هم زمان یونهای کروم (III)، نیکل(II) و کادمیوم (II) از پسابهای صنعتی توسط ترکیب کیتوسان-دندریمر با استفاده از تکنیک طیف سنجی نشری پلاسمای جفت شده القایی
محل انتشار: مجله شیمی کاربردی روز، دوره: 12، شماره: 43
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 73
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CHEM-12-43_011
تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1403
چکیده مقاله:
دراین تحقیق ابتدا ترکیب دندریمر نسل ۲ (G.۲.۰) پلی آمیدو آمینی (PAMAM) با هسته های اتیلن دی آمین بر روی ترکیب کیتوسان پیوند داده شد و بعنوان یک ماده جاذب سطحی جدید، مورد استفاده قرارگرفت. تکنیک FTIR برای شناسایی محصول ساخته شده به کار برده شد و مقایسه طیف ترکیب حاصله و مواد اولیه، اتصال مابین پیوند کیتوسان و دندریمر و درنتیجه سنتز ماده جاذب را تایید نمود. اثر جاذب کیتوسان – دندریمر بر حذف یونهای فلزات سنگین آلاینده کروم، کادمیوم و نیکل در پساب های صنعتی موجود در کارخانجات پتروشیمی مورد بررسی قرار گرفته است. پارامترهای موثری که بر فرآیند حذف مورد مطالعه قرار گرفته اند عبارتند از: pH محلول، زمان تماس، غلظت اولیه یونهای فلزات سنگین و مقدار جاذب. اندازه گیری ها با استفاده از دستگاه پلاسمای نشر القایی انجام شده اند. بررسی ها نشان داد که حذف کامل یونهای فلزی مورد مطالعه در pH های برابر شش برای یونهای کادمیوم (II) وکروم (III) و در pH های برابر هفت برای یونهای نیکل (II)، پس از ۳۰ دقیقه انجام می شود. مطالعات سینتیکی نشان داد که فرآیند حذف یونهای فلزی کادمیوم (II) ، کروم (III) و نیکل (II) از مدل سینتیک شبه مرتبه دوم پیروی می کند. داده های ایزوترم تعادلی جذب برازش کاملی را با ایزوترم لانگمویر نشان داده و حداکثر ظرفیت جذب را برای کادمیوم (II) ، کروم (III) و نیکل (II) با توجه به ایزوترم لانگمویر بترتیب ۰۷۴/۴۷ ، ۸۱۴/۲۵ و ۵۶۴/۳۳ میلی گرم بر گرم جاذب مشخص می کند. نهایتا، نتایج این تحقیق کاربرد کیتوسان-دندریمر را به عنوان جاذب جدید در حذف یونهای سنگین از محلول آبی نشان می دهد.
کلیدواژه ها:
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :