سنتز، شناسایی و ارزیابی فعالیت ضدباکتری کمپلکس های هترولپتیک جدیدی از Ni(II) و Pt(II) با ۵-برومو-۲-هیدروکسی بنزالدهید-۴-فنیل تیوسمی کاربازون و لیگاندهای کمکی ایمیدازول و تری فنیل فسفین
محل انتشار: مجله شیمی کاربردی روز، دوره: 13، شماره: 47
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 28
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CHEM-13-47_001
تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1403
چکیده مقاله:
در کار تحقیقاتی حاضر کمپلکس های هترولپتیک جدیدی از Ni(II) و Pt(II) با استفاده از۵- برومو- ۲- هیدروکسی بنزالدهید-۴-فنیل تیوسمی کاربازون به عنوان لیگاند اصلی و ایمیدازول و تری فنیل فسفین به عنوان لیگاندهای کمکی سنتز شدند. لیگاند و کمپلکس های سنتز شده توسط آنالیزعنصری و روش های طیف سنجی مورد شناسایی و بررسی قرار گرفتند بر اساس نتایج به دست آمده در تمام کمپلکس ها تیوسمی کاربازون به عنوان یک لیگاند سه دندانه ONS با دو بارمنفی در فرم تیولات به فلز کوئوردینه شده و کره کوئوردیناسیون کمپلکس توسط لیگاند کمکی تری فنیل فسفین یا ایمیدازول تکمیل می شود. فعالیت ضدباکتری کمپلکس ها بر علیه باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سابتیلیس و سودوموناس آئروژینوزا مورد ارزیابی قرار گرفت. در تمام موارد کمپلکس ها فعالیت ضدباکتری بیشتری نسبت به لیگاند آزاد نشان دادند و کمپلکس های دارای لیگاند کمکی ایمیدازول فعال تر از نمونه مشابه با لیگاند تری فنیل فسفین بودند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
Mohammad Azarkish
بخش شیمی، دانشگاه پیام نور، تهران ۴۶۹۷-۱۹۳۹۵، ایران
Alireza Akbari
بخش شیمی، دانشگاه پیام نور، تهران ۴۶۹۷-۱۹۳۹۵، ایران
Tahereh Sedaghat
گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :