سنتز، شناسایی و مطالعات نوری کمپلکس جدیدی از دی اورگانو قلع با لیگاند آنتراسن-۹-کربوکسیلیک اسید به عنوان پیش ماده برای ساخت دیود نورگسیل آلی
محل انتشار: مجله شیمی کاربردی روز، دوره: 18، شماره: 68
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 49
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CHEM-18-68_010
تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1403
چکیده مقاله:
یک کمپلکس آلی قلع (IV) جدید، {[(C۱۵H۹O۲)(OMe)۲(Me۲Sn)۴O۲]}، با خواص نوری بالا سنتز شد و به وسیله تکنیک های شناسایی۱H, ۱۱۹Sn NMR و IR ,UVو آنالیز عنصری مورد شناسایی قرار گرفت. لازم به ذکر است که جهت تهیه این کمپلکس از لیگاند آنتراسن-۹- کربوکسیلیک اسید با سیستم π- مزدوج بالا با خواص نوری مورد قبول استفاده شد. ساختار بلوری این ترکیب به وسیله اشعه Xتعیین شد. نتایج حاصل از اطلاعات طیف سنجی و آنالیز ساختاری نشان داد که این ترکیب یک کمپلکس چهار هسته ای، یک دی مر با تقارن مرکزی، است که در سیستم تری کلینیک با گروه فضایی p_۱^- کریستاله شده است. پایداری گرمایی کمپلکس تهیه شده به وسیله روش وزن سنجی حرارتی (TGA) مورد بررسی قرار گرفت. خواص جذبی و نشر نوری کمپلکس در حالت جامد در دمای اتاق مورد بررسی قرارگرفت. نتایج این بررسی ها نشان داد که این ترکیب شرایط لازم جهت استفاده از آن به عنوان پیش ماده در ساخت ادوات نوری را دارا می باشد. دیودهایی از کمپلکس و لیگاند آنتراسن-۹-کربوکسیلیک اسید تهیه شد و بررسی خواص الکتریکالی آنها نشان داد که دیود متشکل ازکمپلس بازدهی نوری و چگالی جریان بالاتری نسبت به دیود حاصل از لیگاند دارد. همچنین مقایسه رنگ دیودها نشان داد که اتصال فلز به لیگاند منجر به تغییر رنگ دیود نور گسیل آلی(OLED) می گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عزت اله نجفی
Faculty of Chemistry, Payam Noor University, Tehran, Iran, PO Box: ۱۹۳۹۵-۳۶۹۷.
محمد جانقوری
Faculty of Industrial Technologies, Urmia University of Technology, P. O. Box: ۵۷۱۵۵-۴۱۹, Urmia, Iran.
حمید عابدی
Police technology and equipment department, Police Sciences and Social studies Institute, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :