بررسی میزان رضایت مدرسین دانشکده های پیراپزشکی، پرستاری مامایی، بهداشت و دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان نسبت به آموزش مجازی در زمان همه گیری کووید-۱۹ در سال ۱۳۹۹-۱۴۰۰: یک مطالعه توصیفی
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 50
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-23-5_006
تاریخ نمایه سازی: 18 شهریور 1403
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: آموزش مجازی در دوران همه گیری کووید-۱۹ رونق یافته است. این مطالعه به منظور تعیین میزان رضایت مدرسین دانشکدههای پیراپزشکی، پرستاری مامایی، بهداشت و دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان نسبت به آموزش مجازی در زمان همه گیری کووید-۱۹ در سال ۱۳۹۹-۱۴۰۰ اجرا شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی، جمعیت مورد پژوهش شامل ۱۰۰ نفر از مدرسینی بود که در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ در دانشکده های مورد مطالعه تدریس میکرده اند. ابزار جمعآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته ای بود که پس از تدوین توسط حداقل ۱۰ نفر از متخصصین در زمینه آموزش و با استفاده از شاخصهای نسبت روایی محتوایی (Content validity ratio; CVR) و شاخص روایی محتوایی (Content validity index; CVI) مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از آزمون t مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی Tukey آنالیز شدند.
یافته ها: ۴۱ نفر (۴۱ درصد) از مدرسین بیان کردند که آموزش مجازی را بعد از همه گیری کووید-۱۹ ادامه می دهند، ۸۹ نفر (۸۹ درصد) سرعت اینترنت را مهم ترین مشکل آموزش مجازی می دانستند. میانگین نمره رضایت مندی در گروه سنی ۳۰ تا ۴۰ سال و سابقه تدریس کم تر از ۵ سال و مرتبه علمی استاد به طور معنی داری بیش از میانگین نمره سایر گروه ها بود (۰۵/۰P<).
نتیجه گیری: یافته های مطالعه حاضر نشان داد که رضایت مندی کلی مدرسین از آموزش مجازی در سطح متوسطی قرار دارد. از دیدگاه مدرسین برخی ابعاد آموزش مجازی از جمله سطح تعامل با دانشجو، ارائه و دریافت بازخورد و ارزیابی تکوینی و تجمعی دانشجو نیاز به ارتقاء دارد. از این رو ارتقاء زیرساخت ها و توانمندسازی مدرسین جهت بهبود کیفیت آموزش مجازی ضروری به نظر می رسد.
واژه های کلیدی: آموزش مجازی، کووید-۱۹، علوم پزشکی، دانشجو، رفسنجان
کلیدواژه ها:
Virtual education ، COVID-۱۹ ، Medical sciences ، Student ، Rafsanjan ، آموزش مجازی ، کووید-۱۹ ، علوم پزشکی ، دانشجو ، رفسنجان
نویسندگان
زهرا بهرام نژاد
Department of Epidemiology and Biostatistics, Faculty of Health, Rafsanjan University of Medical Sciences
حسن احمدی نیا
, Department of Epidemiology and Biostatistics, Faculty of Health, Rafsanjan University of Medical Sciences
علیرضا وکیلیان
Department of Neurology, Non-Communicable Diseases Research Center, Faculty of Medicine, Rafsanjan University of Medical Sciences
محسن رضائیان
Rafsanjan University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :