مدیریت شهری مشارکتی و عدالت شهری (نگاهی تلفیق گرا، بین رشته ی و تطبیقی به مدیریت شهری مشارکتی و تاثیر آن در کیفیت زندگی شهری به عنوان شاخص جامع عدالت شهری در شهر تهران)
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 59
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SCM-13-50_003
تاریخ نمایه سازی: 17 شهریور 1403
چکیده مقاله:
در زیست شهرامروزین ، دسترسی برابر به فرصت های زندگی، معیاری روشن از عدالت شهری است که در کیفیت زندگی شهری نمود می یابد. با سنجش تحقق میزان حق به/ از شهر که در کیفیت زندگی شهری جاری است، می توان عدالت شهری را بررسی نمود. ازطرف دیگر، کیفیت زندگی شهری، سازه ی پیچیده، چندبعدی است که بر پایههای استوار حکمرانی خوب و مدیریت شهری کارآمد و مشارکت محور در شهری با توسعه متوازن بنا می شود. پژوهشی که بخشی از یافته های آن در مقاله حاضر تدوین و گزارش می شود، با بهره مندی از روشهای آمیخته و با حمایت نظام نظری تلفیقی در قلمرو شهری مناطق ۱۰ و ۱۷ شهرداری تهران با شیوه نمونه گیری G. power بر روی ۴۰۰واحد نمونه/ خانوارشهری و با ابزار گردآوری پرسشنامه پژوهشگرساخته که میزان روایی آن با آزمون آلفا کرنباخ حدود ۹۴ درصد است، انجام یافته است. فرهنگ فقرشهری، فقرفضای شهری، آسیبهای شهری در این مناطق محسوس و در عین حال متفاوت و متمایز است. عامل پی آمدی کیفیت زندگی شهری، ترجمان زنجیره ی از عامل های محصول مدیریت کارآمد و مشارکت محور و توسعه نامتوازن شهر تهران است. ازاین روی، آزمون مدل تجربی پژوهش نشان می دهد، برساخت سازه کیفیت زندگی شهری محله های مناطق مزبور از عامل های؛ زمینهای مدیریت شهری مشارکتی ۴۶، مداخله ی فرهنگ فقرشهری ۲۶ و میانجی فقرفضای شهری ۱۴ درصد تاثیر پذیرفته است. درکل عامل های مزبوربه صور مستقیم/ غیرمستقیم کیفیت زندگی شهری را ۸۵ درصد تبیین می کنند
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه ملک محمدی
جامعه شناسی فرهنگی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
اصغر مهاجری
گروه علوم اجتماعی، دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران(نویسنده مسئول)
مهرداد نوابخش
گروه علوم اجتماعی، دانشکده علوم انسانی، واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران