مبانی جانمایی داخلی هتل های شناور (هتل بارج)
محل انتشار: فصلنامه علوم و فناوری دریا، دوره: 28، شماره: 110
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 56
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MSTJ-28-110_006
تاریخ نمایه سازی: 17 شهریور 1403
چکیده مقاله:
هتل بارج بارجی است که برای ارائه خدمت، به هتل و یا سایر انواع اقامتگاه تبدیل شده است. در اروپا، هتل بارج ها معمولا در رودخانه ها و کانال ها یافت می شوند و ممکن است برای سفر های داخلی استفاده شوند و یا به طور دائم در منطقه ای پهلو بگیرند. در رابطه با جانمایی و معماری داخلی هتل بارج ها منابع چندانی موجود نیست و این مقاله با بررسی اطلاعات اندک موجود، قصد دارد بخشی از نقصان در این زمینه را پوشش دهد. هتل بارج ها مزیت های بسیاری دارند از جمله در شهر های شمالی و جنوبی به دلیل کمبود زمین، بسیار مقرون به صرفه هستند. برای همیشه یکجا ساکن نمی شوند و قابلیت جابجایی با استفاده از یدک کشی دارند، سازگار با محیط زیست هستند و ساخت آن ها سریع و آسان است. به همین علت توجه به ساخت آن ها می تواند گامی در جهت توسعه دریامحور و بهبود کیفیت زندگی در شهر های ساحلی ایران باشد. در این مقاله ابتدا برخی قوانین از جمله قوانین کنوانسیون بین المللی ایمنی جان اشخاص در دریا و سپس مقاطع عرضی سه هتل شناور معروف در دنیا بررسی شده است و نکاتی در رابطه با پایداری هتل ارائه شده است. در گام بعد، جانمایی و معماری داخلی این هتل ها بررسی شده و در نهایت نتیجه گیری شده است که توجه به مرکز ثقل شناور در جانمایی قسمت های مختلف یک هتل شناور بسیار مهم است به طوری که تجمع افراد در برخی از ساعات روز، موجب تزلزل پایداری هتل شناور نشود. در هتل های شناور بررسی شده، مساحت اتاق ها از ۱۴ متر مربع آغاز شده و تا ۶۵ متر مربع می رسد. کم ترین مساحت سرویس ۳ متر مربع و بیش ترین مساحت ۸.۸ متر مربع است. نسبت مساحت خالص اتاق به مساحت اتاق با سرویس ۰.۷۳-۰.۹۱ و نسبت مساحت خالص اتاق به سرویس نیز از ۲.۶۴-۹.۷ است. فضای اختصاص یافته به هر نفر در یک اتاق نیز ۵.۵-۲۸.۲۵ متر مربع است.
کلیدواژه ها:
جانمایی داخلی هتل بارج ، معماری داخلی هتل شناور ، هتل شناور رودخانه سن پاریس ، هتل شناور نمک و طاقچه ، هتل شناور هیگومگانگ
نویسندگان
یاسمین حسنی آسیابدره
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی سواحل، بنادر و سازه های دریایی، دانشگاه صنعتی شاهرود
محمد مونسان
دکتری مهندسی معماری دریایی، استادیار دانشگاه صنعتی شاهرود
مهدی عجمی
دکتری مهندسی سواحل، بنادر و سازه های دریایی، استادیار دانشگاه صنعتی شاهرود
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :