رابطه بین ترس از سرایت کووید-۱۹ با سلامت روانی دانشجویان پزشکی با میانجی گری خود کارآمدی هیجانی
محل انتشار: نشریه روان پرستاری، دوره: 12، شماره: 2
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 127
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJPN-12-2_010
تاریخ نمایه سازی: 30 مرداد 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: بحران غیرمنتظره و بی سابقه همه گیری کووید-۱۹ و اطلاعات اندک در مورد اینکه چگونه این همه گیری می تواند بر میزان سلامت روانی دانشجویان پزشکی و پرستاری تاثیر بگذارد، بررسی متغیرهای پیش آیند سلامت روانی این گروه را ضروری کرده است. این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین ترس از سرایت کووید-۱۹ با سلامت روانی دانشجویان پزشکی با میانجی گری خود کارآمدی هیجانی انجام شد.
روش کار: روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند (۴۰۰۰N=) در سال تحصیلی ۴۰۱-۱۴۰۰ تشکیل دادند. نمونه پژوهش شامل ۴۳۶ نفر از دانشجویان پزشکی بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به پرسشنامه ترس از سرایت کووید-۱۹، پرسشنامه خودکارآمدی هیجانی و پرسشنامه سلامت روانی پاسخ دادند. داده های پژوهش با استفاده از روش مدل یابی معادلات ساختاری و به کمک نرم افزارهای آماری SPSS نسخه ۲۴ و LISREL۸.۸ تحلیل شدند.
یافته ها: یافته ها نشان داد که مسیر مستقیم ترس از سرایت کووید-۱۹ به خودکارآمدی هیجانی منفی و معنی دار (۰۱/۰>p) و به سلامت روانی مثبت و معنی دار (۰۵/۰>p) بود. مسیر مستقیم خودکارآمدی هیجانی به سلامت روانی منفی و معنی دار (۰۱/۰>p) بود. به علاوه مشخص شد که رابطه غیرمستقیم بین ترس از سرایت کووید-۱۹ و سلامت روانی دانشجویان پزشکی از طریق خودکارآمدی هیجانی میانجی می شود (۹۷/۰ =GFI، ۹۹/۰ =CFI، ۹۸/۰ =IFI، ۹۸/۰ =NNFI، ۰۳۹/۰ =RMSEA).
نتیجه گیری: بر اساس یافته های این مطالعه می توان نتیجه گرفت که اثر ترس از سرایت کووید-۱۹ بر سلامت روانی دانشجویان پزشکی به واسطه خودکارآمدی هیجانی میانجی می شود. یافته های این مطالعه کاربردهای عملی در زمینه آموزش دانشجویان پزشکی در دوره های همه گیری دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مجید مدیحی
Islamic Azad University, Birjand, Iran
عبدالمجید بحرینیان
Islamic Azad University, Birjand, Iran
قاسم آهی
Islamic Azad University, Birjand, Iran
احمد منصوری
Islamic Azad University, Neyshabur, Iran
غلام رضا شریف زاده
Birjand University Of Medical Sciences, Birjand, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :