مقایسه اثربخشی درمان فراشناخت و درمان مثبت نگر بر تنظیم هیجانی بیماران مبتلابه فشارخون مزمن
محل انتشار: مجله پژوهش پرستاری ایران، دوره: 19، شماره: 3
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 53
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNR-19-3_003
تاریخ نمایه سازی: 30 مرداد 1403
چکیده مقاله:
مقدمه : فشارخون یکی از بیماری های مزمن پزشکی است که تنظیم هیجانات در آن موثر است، بنابراین مطالعه حاضر باهدف مقایسه اثربخشی درمان فراشناخت و درمان مثبت نگر بر تنظیم هیجانی بیماران مبتلابه فشارخون مزمن انجام شد.
روش کار: روش پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی افراد مبتلابه فشارخون بالا مراجعه کننده به مرکز تخصصی و فوق تخصصی امام خمینی تهران در سال ۱۴۰۰ بودند، ۴۵ نفر از افراد واجد شرایط که داوطلب مشارکت در پژوهش بودند، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه تنظیم هیجان گارنفسکی و همکاران (۲۰۰۱) بودند. دادههای حاصل از پژوهش با استفاده از SPSS نسخه ۲۲ و روش آماری تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج نشان داد بین گروه های مداخله و کنترل تفاوت معنی دار وجود نداشت؛ و درمان فراشناخت و مثبت نگر بر بهبود تنظیم هیجانی بیماران مبتلابه فشارخون مزمن موثر بودند (۰۵/۰>P).
نتیجه گیری: درمانگران از روش درمان فراشناختی و درمان مثبت نگر به عنوان روش درمانی کاربردی و موثر برای بهبود تنظیم هیجانی و پیشگیری از عود بیماران مبتلابه فشارخون مزمن استفاده نمایند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ندا وحیدی مقدم
PhD student in psychology, Department of Psychology, United Arab Emirates Branch, Islamic Azad University, Dubai, United Arab Emirates
علی خادمی
Associate Professor, Department of Psychology, Urmia Branch, Islamic Azad University, Urmia
مرجان حسین زاده تقوایی
Assistant Professor, Department of Psychology, Karaj Branch, Islamic Azad University, Karaj, Iran
علی زینالی
Associate Professor, Department of Psychology, Khoy Branch, Islamic Azad University, Khoy, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :