بررسی دز مناسب گزینش گر های مختلف بر روی گندم رقم تجن
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 563
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRIBIOTECH03_663
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392
چکیده مقاله:
ازآنجاییکه گندم مهمترین گیاه زراعی ایران و جهان میباشد تلاشهای زیادی برای اصلاح آن صورت گرفته است. اخیراً استفاده از روشهای مبتنی بر مهندسی ژنتیک از جمله انتقال ژن گسترش بیشتری یافته است. یک کار مهمتر از انتقال ژن گزینش گیاهان تراریخته از غیر تراریخته میباشد که در این گزینش استفاده از ژنهای گزینش گر یک روش متداول است. کارآیی یک ژن گزینش گر به خصوصیات کامل گزینش، ژن ایجاد مقاومت و بستگی دارد. در این تحقیق چهار نوع آنتی بیوتیک کانامایسین ، سفاتوکسین ، تیمیدین و آمپی سیلین بعنوان عامل گزینش مورد بررسی قرار گرفند. به نحوی که محلول هایی با دوزهای متفاوت از هر کدام از این چهار آنتی بیوتیکتهیه شد و در مرحله بعد بذور گندم استریل شده در یک طرح کاملا تصادفی در 9 تیمار و 3 تکرار درون پلیت ها کشت شدند. سپس گیاهچه ها در موقع نیاز به آبیاری با محلول های آنتی بیوتیک آبیاری شدند. تاثیر آنتی بیوتیک بعد از مدتی بصورت زرد شدن برگها ذر مقایسه با شاهد مشخص شد و بطور متناوب یادداشت برداری شد. تجزیه نتایج حاصل نشان داد که آنتی بیوتیک کانامایسین سریعترین تاثیر را داشته و همچنین نسبت به بقیه عوامل انتخاب گر در غلظت پایین تری قابل استفاده می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
جمیله قاسمی اسفهلان
دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات - دانشکده کشاورزی - دانشگاه آزاد واح
علیرضا تاری نژاد
استادیار گروه بیوتکنولوژی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
ورهرام رشیدی
استادیار گروه اصلاح نباتات - دانشکده کشاورزی - دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
مرتضی کوثری نسب
استادیار گروه اصلاح نباتات - دانشکده کشاورزی - دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :