اثر یک افزایش تعداد افراد مرجع بر برآورد صحت ارزش اصلاحی

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 739

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_607

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

با دسترسی به نقشههای نشانگری با تراکم بالا و سیستم تعین ژنوتیپ کارآمد، انتخاب ژنومیک پیشرفت ژنتیکی سریعتری نسبت به روشهای انتخاب موجود بر پایه فنوتیپ و شجره ارائه داده است. جهت بررسی تاثیر تعداد افراد مرجع بر صحت پیشبینی ارزشهای اصلاحی ژنومی GEBV ژنومی متشکل از 4 کروموزوم هر یک به طول 25 سانتی مورگان با 200 نشانگر SNP با فواصل منظم در طول ژنوم و تعداد 20 QTL که بر روی کروموزومها به صورت تصادفی پراکنده شده بودند، شبیهسازی شد. بعد از 50 نسل آمیزش تصادفی (بمنظور ایجاد عدم تعادل پیوستگی) در یک جمعیت با اندازه موثر 100 فرد، اندازه جمعیت در سه طرح به تعداد 400 ، 1000 و 2000 فرد افزایش یافت و این ساختار تا نسل 57 حفظ شد. دو مقدار وراثتپذیری 0/05 و 0/25 بررسی شد. از بررسی شد. از DYD نسل 51 و 52 برای برآورد اثرات نشانگری و GEBV در افراد گروه مرجع و گروه تایید استفاده شد. هر شبیه سازی ده بار تکرار شد. نتایج نشان داد که با افزایش تعداد افراد مرجع در همهی طرح ها صحت پیشبینی GEBV در هر دو سطح وراثتپذیری افزایش می یابد. برای 0.05 = h2 صحت برآورد GEBV گروه مرجع با تعداد 400 ، 1000 و 2000 فرد زمانیکه از اطلاعات هر دو نسل 51 و 52 استفاده میشد، به ترتیب 0/772 ، 0/826 و 0/841 بود. صحتها به سرعت در نسلهای بعد از برآورد (گروه مرجع) به علت کاهش روابط ژنتیکی کاهش یافت.

نویسندگان

ندا محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نژاد دام دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبی

حسن حافظیان

دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

محمود هنرور

استادیار گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Calus, M. P. L. and Veerkamp, R. F., 2007. Accuracy ...
  • Fernanda, V Brito., Braccini Neto, Jose., Sargolzaei, Mehdi.. Cobuci, Jaime ...
  • Meuwissen, T. H. E. and Goddard, M. E., 1996. The ...
  • Meuwissen, T.H.E., Hayes, B.J., Goddard, M.E., 2001. Predition of total ...
  • نمایش کامل مراجع