تاثیر گیاه بومادران Achillea millefolium بر روی جمعیت، اندازه و بازده عملکرد سلولی و همچنین نرخ سنتز پروتئین در جوجه های گوشتی دردوره رشد ( 21 روزگی)

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 956

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_605

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

این آزمایش به منظور ارزیابی اثرات سطوح مختلف مخلوط گیاه دارویی بومادران در مراحل آغازین رشد بر محتوی، اندازه و بازده عملکرد سلولی و همچنین نرخ سنتز پروتئین جوجه های گوشتی انجام گردید. در این آزمایش تعداد 320 قطعه جوجه ی گوشتی سویه ی راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار(هر تکرار دارای 16 قطعه جوجه) از سن 1 تا 21 روزگی مورد آزمایش قرار گرفتند. گروه های آزمایشی شامل 1- شاهد (بدون استفاده از گیاه بومادران) و در تیمارهای دیگر 0/5 ، 1 و 1/5 درصد گیاه بومادران به جیره اضافه شد. جوجه ها برای بررسی محتوی، اندازه و بازده عملکرد سلولی و همچنین نرخ سنتز پروتئین در روز 21 کشته شدند و آنالیز های آزمایشگاهی صورت گرفت. نتایج حاصله از این پژوهش نشان می دهد که مقدار DNA استخراج شده از بافت ژژنوم که بازگو کننده جمعیت سلولی می باشد با افزایش گیاه بومادران تا 1 درصد جیره افزایش پیدار کرده است. از طرفی نسبت DNA / RNA که نمایانگر بازده عملکرد سلولی می باشد مشابه محتوی DNA ژژنوم افزایش پیدا کرده است. همچنین از نتایج چنین بر می آید که تیمارهای آزمایشی تاثیری بر نسبت پروتئین به DNA اندازه سلول) و همینطور نسبت پروتئین به ) RNA نرخ سنتز پروتئین) نداشته اند. از نتایج حاصله می توان این نتیجه را گرفت که در تیمار 3 ؛ 1 درصد گیاه بومادران) بیشترین مقدار DNA و همینطور نسبت RNA/DNA را در بین تیمار ها دارا می باشد، بدین صورت که با افزایش سطح گیاه بومادران در جیره تا 1 درصد، خوراک مصرفی افزایش یافته و به دنبال جذب و هضم بهتر این مواد، جمعیت سلولی و به تبع آن عملکرد سلولی در ژژنوم که مهمترین مکان برای جذب می باشد، افزایش یافت است.

نویسندگان

خشایار پورنیا

دانشجوی دکترای تخصصی تغذیه طیور دانشگاه فردوسی مشهد

مرتضی افتخاری

دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه طیور دانشگاه بوعلی سینای همدان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Baurhoo, B., L. Phillip, and C. A. Ruiz-Feria 2007. Effects ...
  • Alcicek, A., M, Bozkurt., and M, C abuk. 2003. The ...
  • Craig, J. W. 1999. Health - promoting properties of common ...
  • Iji, P. A., A. A. Saki, and D. R. Tivey. ...
  • Jamroz, D., TJ, Wertlecki., J., Orda., _ Wiliczkiewicz, and J. ...
  • phatogenic extracts _ gut microbial status in chickens. In: Proc. ...
  • _ Hernandez, F., J., Madrid, V., Garcia, J., Orengo, and ...
  • Savage, T. F., E. I. Zakrzewska, and J. R. Andrease. ...
  • Thomke, S. and K. Elwinger. 1998. Growth promotants in feeding ...
  • نمایش کامل مراجع