اثر عصاره الکلی سیر در آب مصرفی بر قدرت باروری و اسپرماتوژنز در خروس های بومی گلپایگان
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,983
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRIBIOTECH03_589
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392
چکیده مقاله:
یکی از خواص سیر در طب سنتی افزایش قدرت باروری و تقویت قوای جنسی میباشد. با توجه به پژوهشهای انجام شده پیرامون برخی گیاهان دارویی بر فرایند اسپرماتوژنز و باروری در موش صحرایی تحقیقی با هدف بررسی افزودن عصاره الکلی سیر بر قدرت باروری و تولید مثل خروس های بومی 8 ماهه گلپایگان طی مدت سی روز انجام شد. در این طرح تعداد 20 قطعه خروس بومی به 4 گروه با 5 پرنده در هر گروه تقسیم شدند. تیمارها شامل: 1 – تیمار شاهد ( فاقد عصاره سیر در آب مصرفی) 2- افزودن 0.05 % عصاره سیر به آب مصرفی3- افزودن 0.1 % عصاره سیر به آب مصرفی 4- افزودن 0.2 % عصاره سیر به آب مصرفی. در روزهای 10،20،30 آزمایش از هر واحد آزمایشی دو خروس به طورتصادفی انتخاب و منی خروسها جهت تعیین حجم آنها ،تعداد، درصد تحرک و قابلیت زیست اسپرمها و تلقیح به مرغهای بومی جهت تعیین درصد جوجه درآوری مورد بررسی قرار گرفت. سپس با کشتن خروسها در انتهای دوره بیضهها از بدن خارج و توزین شدند. نتایج این مشاهده نشان داد که در حجم منی، وزن بیضه، شمارش اسپرم، درصد تحرک و قابلیت زیست اسپرمها، شمارش سلولهای لایدیک و در صد جوجه درآوری مرغهای تلقیح شده با این اسپرمها بین تیمارهای مختلف اختلاف معنیداری وجود داشت 0.05 >p تیمار 4 و شاهد به ترتیب بیشترین و کمترین جوجهدرآوری را بین نتایج بدست آمده نشان دادند. با توجه به نتایج این آزمایش استفاده از عصاره الکلی سیر به میزان 0.2% در آب مصرفی خروسهای بومی منجر به افزایش باروری و جوجهدرآوری میشود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
آیدا صفایی
دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم و تحقیقات
میترا قره جانلو
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهر ق
مروارید رضوانی
دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم و تحقیقات
فهیمه علیپور
دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :