اثر فرآوری بیولوژیک بر تجزیه پذیری ماده آلی کاه سویا و کانولا

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سومین همایش ملی بیوتکنولوژی کشاورزی ایران (گیاهی، دامی و صنعتی)
  • کد COI اختصاصی: AGRIBIOTECH03_559
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 691
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ناصحی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

نورمحمد تربتی نژاد

استاد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سعید زرهداران

دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

امیررضا صفایی

دانشجوی دکتری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

این پژوهش به منظور بررسی برخی ترکیبات شیمیایی و فراسنجههای تجزیهپذیری ماده آلی کاه سویا و کانولا فرآوری شده با قارچ صدفی پلوروتوس فلوریدا انجام گرفت. نتایج این تحقیق بیانگر کاهش معنیدار ماده خشک و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی ADF در نمونههای عملآوری شده نسبت به نمونههای خام بود 0/05> P . مقدار ماده آلی در اثر کشت قارچ در کاه کانولا بهطور معنیداری 0/05> P کاهش یافت. پروتئین خام در نمونههای عملآوری شده در مقایسه با نمونههای عملآوری نشده افزایش یافت 0/05> P کشت قارچ موجب افزایش تجزیهپذیری نمونهها شد 0/05> P بخش c در کاه کانولای فرآوری شده نسبت به نمونه خام افزایش یافت 0/05> P کشت قارچ تجزیهپذیری موثر نمونهها را بهطور قابل توجهی افزایش داد 0/05> P بخش قابل بخش قابل a) بخش قابل تجزیه نامحلول در آب b) و کل تجزیهپذیری ماده آلی (a+b) در کاه سویا عملآوری شده وکاه کانولا فرآوری شده اختلاف معنیداری با هم نداشتند. تجزیهپذیری موثر کاه کانولای فرآیند شده بهطور معنیداری بیشتر از کاه سویا عملآوری شده بود 0/05> P نتایج این تحقیق نشان دهنده افزایش ارزش غذایی نمونههای عملآوری شده نسبت به نمونههای خام میباشد.

کلیدواژه ها

تجزیه پذیری، قارچ پلوروتوس، گوسفند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.