اثر تیمارهای هورمونی و نوع ریس نمونه بر میسان کالزایی و باززایی گیاه دارویی خارخسک Tribulus terrestris
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 721
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRIBIOTECH03_537
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392
چکیده مقاله:
خارخسک Tribulus terrestris گیاهی دارویی از خانواده Zygophyllaceae است که بومی ایران بوده و پراکندگی وسیعی در نواحی مختلف کره زمین دارد. یکی از متابولیت های مهم این گیاه پروتودیوسین است که برای درمان ناتوانی های جنسی و ناباوری استفاده می شود. درباره فواید ضد درد ، دفع سنگهای کلیه و مجاری ادرار ، کاهش قند خون بیماران دیابتی ، درمان عفونت و التهاب لثه این گیاه گزارش های بسیاری وجود دارد که ان را به منبع دارویی مناسبی برای انواع بیماریها تبدیل کرده است. مطالعه و بهینه سازی کشت بافت این گیاه به منظور دستورزی ژنتیکی ان در تولید متابولیت های ثانویه بسیار مهم است. از این رو مطالعه اثر تیمارهای هورمونی و نوع ریز نمونه بر میزان کال زایی و یاززایی گیاه خارخسک مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور ازمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار استفاده گردید. در این ازمایش ترکیبات و غلظت های مختلف دو هورمون 2,4-D در 3 سطح 0/5 ، 2/5 ، 5 میلی گرم در لیتر و BAP در 3 سطح 1 ، 2/5 ، 3 میلی در لیتر بر روی ریز نمونه های جنین نابالغ ، برگ و ساقه روی محیط MS مورد بررسی قرار گرفت. بالاترین میزان کال زایی جنین ها در ترکیب MS + 2/5 mg/l 2,4-D + 0/5 mg/l BAP و در برگ و ساقه MS + 5 mg/l 2,4-D + 2/5 mg/l BAP و باززایی در MS + 2/5 mg/l 2,4-D + 0/5 mg/l IBA مشاهده شد.
نویسندگان
هادی عابدی
دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات - دانشکده علوم زراعی - دانشگاه علوم
کمال کاظمی تبار
دانشیار گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی - دانشکه علوم زراعی - دانشگاه ع
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :